Читај ми!

Баскеташи Србије после "драме" са Француском до друге победе на Светском првенству

Репрезентација Србије у баскету 3x3 уписали су две победе у прва два кола Групе А Светског првенства у Бечу. Прво су лако савладали Мадагаскар са 21:9, па су после преокрета у последњем минуту победили Француску 21:16.

Победа репрезентације Србије ниједног тренутка није била доведена у питање. Од старта меча се видела разлика у квалитету, па су Мајсторовић, Стојачић, Васић и Бранковић рутински стигли до прве победе на планетарном шампионату.

Светско првенство је веома важно јер ће три првопласиране селекције, уз освојене медаље, обезбедити и пласман на Олимпијске игре које ће следећег лета бити одржане у Паризу.

Француска је била врло "жилав" противник у последњем мечу целокупног програма првог дана. Рано су ривали нашег четверца дошли до три поена предности, водивши 6:2, али су "орлови" показали искуство и квалитет у финишу. Нарочито светски број један Страхиња Стојачић, који је нанизао шест поена у последњем минуту, почевши са тројком за предност 17:15, затим два улаза, па два бавања у последњој секунди кад је питање победника било решено.

Сем Србије је и Бразил непоражен после два кола. Дуел те две екипе заказан је за четвртак 1. јун од 20:50 часова, а пре тога од 18:15 ће се суочити са Немачком.

Победници четири групе пласираће се директно у четвртфинале, док ће другопласиране и трећепласиране у осмину финала. Победници четири групе пласираће се директно у четвртфинале, док ће другопласиране и трећепласиране у осмину финала. 

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара