Читај ми!

Марина Маљковић и Александар Ђорђевић добитници награде за животно дело

Селекторка женске репрезентације Србије Марина Маљковић и селектор Кине Александар Ђорђевић добитници су награде за животно дело, одлучио је Управни одбор Удружења кошаркашких тренера Србије (УКТС).

Марина Маљковић и Александар Ђорђевић добили су највише признање УКТС, које носи име легендарног Слободана Пиве Ивковића.

"Марина Маљковић је најуспешнији тренер у историји српске женске кошарке. Са репрезентацијом Србије два пута је била шампион Европе 2015. и 2021. године, а са континенталних првенстава има и једну бронзу. Такође, на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру освојила је бронзану медаљу. У клупској конкуренцији била је подједнако успешна. Са кошаркашицама Фенербахчеа ове сезоне освојила је Евролигу, а са екипом Галатасараја стигла је до трофеја и у Еврокупу. Шест пута је била шампион Србије, а има и четири пехара намењена победнику Купа Милана Циге Васојевића. По два пута освајала је титулу првака Турске и регионалне АБА лиге", наводи се у образложењу УКТС.

Ђорђевић је селектор Кине од 2022. године.

"Ђорђевић је најтрофејнији селектор од осамостаљења Србије. Са 'орловима' је освојио три сребра - по једно на Светском првенству у Шпанији 2014, Европском шампионату 2017. у Турској и Олимпијским играма у Рију 2016. године. Као тренер Виртуса из Болоње окитио се титулом првака Италије и ФИБА Лиге шампиона. Прошле године са Фенербахчеом је освојио титулу у Турској. Такође, 2018. године са минхенским Бајерном био је победник немачког Купа, а Куп Грчке освојио је и са Панатинаикосом 2016. године", подсећају из УКТС.

Претходни добитници награде за животно дело су: Небојша Поповић, Александар Николић, Радомир Шапер, Борислав Станковић, Милан Васојевић, Страхиња Алагић, Ранко Жеравица, Слободан Ивковић, Душан Ивковић, Жељко Обрадовић, Светислав Пешић, Божидар Маљковић, Борислав Ћорковић, Владислав Лучић, Боривоје Ценић, Душко Вујошевић и Зоран Ковачић.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво