Читај ми!

Монако савладао Барселону за треће место Евролиге

Кошаркаши Монака освојили су данас треће место на фајнал-фору Евролиге у Каунасу пошто су победили Барселону са 78:66.

"Кнежеви" су утакмицу отворили на исти начин као и против Олимпијакоса, од првог напада били су бољи ривал на паркету. Чак седморица играча уписала су се међу стрелце у првој деоници након које је црвено-бела екипа водила са 11 разлике.

Барселона је играла лоше у одбрани, што је Монако искористио и само увећавао предност која је на полувремену износила 16 поена, екипа Саше Обрадовића водила је 44:28.

Шпански тим је нешто боље ушао у трећу четвртину, скинуо је заостатак на 10 поена, али је Монако прекинуо тај налет са пет узастопних поена Блосомгејма.

Екипа Саше Обрадовића је после тога увећавала предност, која је у два наврата износила и 21 поен, па је без проблема освојила треће место на завршном турниру најелитнијег европског такмичења.

У мечу за треће место сви играчи Монака усписали су се међу стрелце, а најефикаснији је био Метју Стразел са 14 поена. Ели Окобо постигао је 10 поена, а Алфа Дијало 10 поена уз шест скокова.

Донта Хал победи је допринео са девет поена и 11 скокова, Џордан Лојд са девет поена и шест асистенција, а са девет поена утакмицу је завршио и Џерон Блосомгејм.

У екипи Барселоне најефикаснији је био Никола Миротић са 15 поена уз четири украдене лопте. Алекс Абринес постигао је девет поена, а Кајл Кјурик и Томас Саторански по седам поена. Српски кошаркаш Никола Калинић провео је на терену 14 минута, а за то време имао је учинак од четири поена, два скока и две асистенције.

У финалу од 19 часова играју Олимпијакос и Реал Мадрид.

среда, 15. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара