Читај ми!

Драма и продужетак у Филаделфији - Смарт два пута трагичар, Сиксерси изједначили у серији

Кошаркаши Филаделфије савладали су на свом терену Бостон 116:115, после продужетка, у четвртој утакмици полуфиналне серије Источне конференције НБА лиге и изједначили на 2:2 у победама. Ембид се вратио на терен и уз Хардена био најзаслужнији за тријумф Сиксерса. Маркус Смарт имао две прилике да донесе победу Селтиксима, ниједну није искористио.

Успела је Филаделфија да изједначи на 2:2 у серији против Бостона, пошто је у четвртом мечу полуфинала Истока у "Велс Фарго центру" победила после продужетка 116:115.

У домаћем саставу поново је заиграо МВП лиге Џоел Ембид и помогао својој екипи да дође до поравнања у серији, пред пети дуел у Масачусетсу.

После изједначеног старта меча, Филаделфија је направила серију 10:0 у финишу прве четветине и отишла на предност коју је чувала све до последње деонице.

Ембид се вратио на терен после повреде и предводио је свој тим као прави МВП и до полувремена уписао дабл-дабл учинак од 19 поена и 11 скокова.

Велику помоћ имао је у Хардену, али и Максију, који је својом брзином правио велике проблеме одбрани Бостона.

Сиксерси су се ослонили на шут за три поена, што се није исплатило, нарочито после разочаравајуће партије Џејсона Тејтума, који је у првом полувремену убацио само два поена.

У трећој деоници предност домаће екипе ишла је до максималних 15 поена. Ипак, како се будио Тејтум, тако је и Бостон играо све боље, па у последњу деоницу улази са само осам поена минуса.

Добра игра Селтикса настављена је и у последњем периоду. Бостон је на пет и по минута до краја меча у потпуности истопио предност Сиксерса и дошао до изједначења, а нешто касније и до вођства.

Везаним тројкама Смарта и Брогдона, гости у последња два минута улазе са пет поена вишка, али Филаделфија поенима Такера и Хардена долази до изједначења.

Маркус Смарт је имао отворену тројку за победу, али је промашио и отишло се у додатних пет минута.

Неизвесно је било у продужетку – Ембид се активирао, на другој страни Тејтум постигао тројку за вођство Селтикса. Узвратио је тројком Харден, а гости су имали последњи напад.

Слично као у финишу регуларног дела, лопта је на крају дошла до Смарта, који је овог пута погодио тројку, али време је већ било истекло.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Харден са 42 поена, Ембид је додао 34, уз 134 скокова, Макси је допринео са 14 погодака.

У тиму БостонаТејтум је на крају био најефикаснији са 24 поена, Џејлен Браун се после доброг првог полувремена зауставио на 23, трагичар Смарт додао је 21.

Пети меч у серији игра се за два дана у Бостону.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво