Читај ми!

Партизан појачан Лесором против Реала ставља тачку док је кошарка у другом плану

Кошаркаши Партизана од 20.30 играју против Реал Мадрида четврти меч четвртфинала Евролиге, ако победе пласираће се на фајнал-фор у Каунасу.

Партизан појачан Лесором против Реала ставља тачку док је кошарка у другом плану Партизан појачан Лесором против Реала ставља тачку док је кошарка у другом плану

За само два дана је фајнал-фор еуфорија угушена. Трагедија у ОШ "Владислав Рибникар" потресла је целу Србију, а и шире, и подсетила да постоји нешто вредније од титула и победа.

После минута ћутања за страдале на почетку меча неће бити музике са разгласа. Како ли ће се навијачи и играчи снаћи? Да ли ће пригушене гласне жице довести до стегнутих руку? Или ће учесник фајнал-фора бити одлучен у Мадриду, па ће црно-бели наћи додатан мотив, збацити притисак с леђа и одиграти како најбоље знају.

Велика помама за картама проузроковала је и другачију атмосферу у Штарк арени у трећем дуелу. Није било организованог навијања и када се губи, осећаја кад се меч ломи, већ се углавном реаговало на потезе. "Шести" играч са трибина мора дати свој допринос, поготово када нема понајбољих играча. 

Враћа се Матијас Лесор после утакмице суспензије, водиће битку са Едијем Таваресом испод оба коша. Центар Реала је у трећем сусрету показао шта зна, потпомогнут Најџелом Вилијамсом-Госом. Повратак неуморног Француза значи и штедња енергије Алена Смаилагића, који ће моћи да се усредсреди на шутеве за три, финте и продоре кроз "ливаду" у рекету. Одличних седам минута Тристана Вукчевића у неизвесним тренуцима показали су да се не плаши у кључним моментима, тако да је Жоц добио још једног врло високог а покретљивог дефанзивца и скакача, чија је мека рука претња за противника. Са два висока у петорци, један може да се гура са Таваресом, а други да скаче по ничију лопту.

Лоша страна баланса јесте ослабљена бековска ротација без Кевина Пантера и Алексе Аврамовића, који је поново поломио зглоб шаке, повреда због које се дуго чекао његов повратак током лета и јесени. Мадар ће бити примарни организатор и дефанзивац задужен за притисак, Нанели ће имати више лопту у рукама и прилике да после дриблинга угрожава противника.

Код Реала се враћа Габријел Дек, најефикаснији појединац Реала на првом мечу у Мадриду. Џанан Муса је одиграо заиста лоше у трећем мечу, Хезоња је такође непрепознатљив. Да ли ће "краљевски клуб" искористити потонули колективни дух у читавој земљи дa дође до изједначења? Упознати су са ситуацијом и одржали су минут ћутања на тренингу.

Све у свему, Партизан мора да размишља само о утакмици, да се концентрише на оно што је неопходно за победу. Четрдесет минута дели их од фајнал-фора.

Меч Партизан – Реал Мадрид игра се од 20.30 у Штарк арени. Ток меча можете да пратите на нашем порталу.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије