Читај ми!

Краљевчанке надомак историјског резултата, кошаркашице гостују код Звезде у одлучујућем мечу финала

Женски кошаркашки клуб Краљево стигао је до историјског успеха пласиравши се у финале домаћег шампионата у ком у суботу од 18 часова играју одлучујућу пету утакмицу против Црвене звезде.

Краљевчанке су велики резултат направиле и 2020. године када су освојиле Куп, и биле прве на табели у шампионату, али је плеј-оф отказан због пандемије Коронавируса.

"Напорно смо радиле, читаве сезоне смо се спремали за ову последњу утакмицу па верујемо и у победу. Захваљујући труду и раду успеле смо да се након два пораза вратимо и изборимо ову одлучујућу утакмицу" рекла је Анђела Јанић, кошаркашица Краљева.

"После два пораза, мало ко је очекивао да ће "малене" да се врате, мислим да су након овог повратка свесне колико могу и да су можда и најбољи тим ове године. Уз велику подршку публике, клуба и града, имају прилику да направе највећи успех клуба", изјавио је председник женског кошаркашког клуба Краљево, господин Бајић.

Краљевчанке су успеле да се врате након две утакмице заостатка.

Црвена звезда је у првом мечу савладала Краљевчанке 73:66, најефикаснија је била Изли са 19 поена, у другом мечу Звезда је тријумфовала 74:63. 

"Малене" се нису предавале, па су успеле да упишу две победе које су им обезбедиле одлучујућу утакмицу за титулу шампиона државе. У трећем мечу су од црвено-белих биле боље 85:79, док су у четвртом мечу до победе 75:69 стигле захваљујући одличној првој четвртини коју су добиле 24:8.

Најзаслужнија за повратак Краљевчанки била је Драгана Гобељић која је у последња два меча укупно убацила 50 поена.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара