Читај ми!

Кошаркашка Суперлига Србије почиње 26. априла

Кошаркашка Суперлига Србије почиње 26. априла, а према распореду такмичења требало би да се заврши најкасније до 21. јуна.

За титулу првака државе у кошарци бориће се десет најбољих клубова Србије, пет учесника АБА лиге и пет првопласираних тимова из Кошаркашке лиге Србије, с тим да су Партизан и Црвена звезда због обавеза у АБА лиги и Евролиги добили статус повлашћених клубова па ће се такмичењу прикључити тек од полуфинала.

До тад ће три преостала клуба из АБА лиге: Мега, ФМП и Борац и пет најбољих из КЛС-а: Златибор, Војводина, Спартак, Металац и ОКК Београд, подељени у две групе, играти за преостала два места у полуфиналу, које ће изборити победници група.

У плеј-офу ће се укрстити најбоље пласирани тим из АБА лиге, са победником групе који буде имао мањи коефицијент успешности, односно други из АБА, са клубом који буде имао бољи коефицијент успешности.

Полуфинале и финале играће се на две добијене утакмице.

У А групи су: ФМП, ОКК Београд, првопласирани и другопласирани тим из КЛС, док Б групу чине: Мега, Борац трећепласирани и четвртопласирани тим из КЛС.

Све то је на конференцији за медије која је, уз присуство учесника Суперлиге, бројних гостију и представника медија, објаснио Александар Грујин, директор КЛС.

"Имали смо велику неизвесност и врло узбудљиво такмичење кроз које је прошао велики број младих играча о чему сведочи податак да је просечна старост играча у КЛС ове сезоне била испод 23 године. Такође, изнедрили смо и значајан број младих судија, који су у потпуности оправдали шансу. Прва смо лига у целом региону која је увела инстант риплеј систем чиме је значајано подигнута регуларност такмичења и поверење свих учсника. Лига је захваљујући помоћи државе, али и спонзора финансијски стабилна и на време измирује све своје финансијске обавезе, а ту се пре свега мисли на порез", рекао је Груијин.

Без представника Партизана на конференцији

Конференцији нису присуствовали представници Партизана, а Грујин је говорио и о прошлогодишњој одлуци црно-белих да не играју домаће такмичење.

"Одлука Партизана да не игра КЛС најмање је наштетила њима, а највише свим осталим клубовима. КЛС и дисциплински судија донели су максималне казненовчане казне и тај до смо наплатили. Други део који се односи на одлуке које доноси Председништво, донекле нису донете, што значи да, нажалост, у Председништву не постоји јединство. Каква год да је одлука донета, била би боља од овог стања у коме смо сада", рекао је Грујин.

Директор Кошаркашке лиге Србије истакао је да се Кошаркашки савез није оглашавао поводом изостанка Партизана из лиге прошле године.

"Не видимо излаз, а морали бисмо да га пронађемо што је пре могуће. После тога смо имали донекле комуникацију са Партизаном, када је требало да се расправља,обаран је кворум, како од стране Партизана, тако и Црвене звезде једном приликом. Верујем да ћемо у наредном периоду морати да смогенемо снаге и донесемо одлуке", навео је Грујин.

Титулу првака Србије брани Црвена звезда која ће се као и Партизан прикључити такмичењу од полуфинала.

"Нисам имао много времена, али сам пратио колико сам могао и видео сам да има доста младих играча, да се игра добра кошарка, па и да ће ова Суперлига бити изузетно квалитетна. Честитам свима који су играма заслужили да играју ову Лигу. Ја сам овде нови, али филозофија Црвене звезде је да увек иде на победу. Значај Суперлиге Србије за нас је веома велики", истакао је директор Кошакашке лиге Србије.

На конференцији су присуствовали и тренери свих учесника Суперлиге, осим Партизана, а то су: Душко Ивановић (Црвена звезда), Милош Исаков Ковачевић (Војводина), Страјин Недовић (Златибор), Вуле Авдаловић (ОКК Београд), Марко Бараћ (Мега), Ненад Стефановић (ФМП), Иван Дробњак (Борац), Данило Боровић (Спартак) и Саша Милићевић (Металац).

Сви су се сложили у једном, да је сезона била добра, да ће Суперлига бити квалитетна и да је свима част што ће играти са најбољим екипама Србије.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара