Читај ми!

Јокић као „дефиниција најкориснијег играча“ поново на врху МВП листе

Српски центар Никола Јокић поново се вратио на врх листе за доделу МВП признања у НБА лиги и главног конкурента Џоела Ембида поново послао на друго место, објављено је на сајту лиге. У посебном тексту за Сомборца се каже да је „дефиниција најкориснијег играча“.

Посебно је назначено да је Никола Јокић први кошаркаш у историји НБА лиге са просеком од бар 20 поена, десет ухваћених лопти и девет асистенција, са просеком шута од 60 одсто из игре у току лигашког дела сезоне.

Истакнуто је да је и први по броју троструких двоцифрених учинака (29) којима је допринео да његов тим буде први на Западу.

Уз то има шансе да и трећи пут освоји признање за најкориснијег играча лиге чиме би се придружио легендама попут Ларија Берда, Вилта Чемберлена и Била Расела, који су за сада једини који су три године заредом били МВП играчи сезоне.

Очекује се да ће са ефикасним играма наставити и у плај-офу, где први дуел Денвер има са Минесотом, која је у последњем сусрету овосезонског плеј-ина лако и убедљиво надиграла Оклахому са 120:95 изборивши се тако за мегдан са најбољом екипом са Запада.

Према новом пресеку, трећи на листи у МВП трци је Јанис Адетокумбо, следе Џејсон Тејтум и Донован Мичел. У првих десет су и Домантас Сабонис, Шај Гилџус Алексендер, Лука Дончић, Џејмс Харден и Кевин Дурант.

уторак, 28. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије