Селектор Пешић са Јокићем договарао сарадњу за Мундобаскет

Селектор репрезентације Србије Светислав Пешић отпутовао је у Сједињене Америчке Државе где ће обавити разговоре са кандидатима за државни тим који играју у НБА лиги. Двоструки МВП НБА лиге Никола Јокић први је угостио селектора и на друштвеним мрежама се појавила информација да су заједно пратили и дешавања на домаћој кошаркашкој сцени.

Светислав Пешић је раније истакао да су разговори са потенцијалним кандидатима много битни па је у финишу регуларног дела НБА лиге отишао у САД како би разговарао са Јокићем, али и Богдановм Богдановићем (Атланта), Алексејем Покушевским (Оклахома) и Николом Јовићем (Мајами).

Селектор и Јокић су се први срели и искористили прилику да заједно погледају и меч између домаћих кошаркашких клубова Џокера и Пирота, који је добио клуб из Сомбора о коме бригу води породица српског аса, а који је тако обезбедио пласман у Кошаркашку лигу Србије.

Неколико месеци пре Мундобаскета још увек траје дебата да ли ће најбољи тренутно кошаркаш НБА играти за Србију на Филипинима, у Индонезији и Јапану и још увек нису познати детаљи разговора са селектором.

Никола Јокић је пропустио последња три меча свог клуба који је практично обезбедио учешће у завршници првенства, па многи сматрају да је то одлука тренера Мајкла Мелоуна да одмори српског центра пред одлучујуће мечеве.

На другој страни Мелоун је изјавио да се не ради о тактизирању већ да не жели да Јокић ризикује већу повреду и да се мора мало одморити.

Како било, Денвер је без Јокића изгубио два меча али је у последњем надиграо актурлног шампиона Голден стејт са 112:110 и очекује се да се Никола Јокић убрзо поново појави на паркету.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара