Јасикевичијус: Оно што сам осетио у Београду, нисам нигде на свету

Тренер кошаркаша Барселоне Шарунас Јасикевичијус изјавио је након утакмице против Партизана да је задовољан победом у мечу 31. кола Евролиге, али и да је одушевљен атмосфером коју су направили навијачи црно-белих у "Штарк арени".

Кошаркаши Барселоне савладали су Партизан у Београду 89:80 у мечу 31. кола Евролиге. 

Утакмици је присуствовало нешто више од 20.000 навијача.

"Честитам играчима, навијачима, честитам Партизану на креирању атмосфере за играње кошарке. Није лако, то је сигурно. Али ово је била једна од најбољих утакмица ове сезоне, видети навијаче, атмосферу... Морамо бити задовољни како смо одиграли, играли смо добру кошарку у првом полувремену, али не довољно јако. Нисмо изједначили Партизанов интензитет и неколико изгубљених лопти, неколико ситуација где смо били спорији", рекао је Јасикевичијус на конференцији за медије.

Тренер Барселоне је рекао да је његов тим одиграо боље друго полувреме.

"Изашли смо агресивно у трећој четвртини и преузели смо контролу утакмице. Одговорили смо на све што је Партизан играо, погодили смо и неколико тешких шутева. Мислим да смо имали проблеме на почетку сезоне са повредама, нисмо имали читав ростер. Kључ за наш тим јесте да се унапредимо физички, а мислим да смо бољи. Kада су играчи јачи, они играју боље. Видећемо, нема гаранција у животу. Ја мислим да играмо бољу кошарку како сезона одмиче, али такав је живот... Тешко је побеђивати на високом нивоу", навео је Јасикевичијус.

Литвански стручњак је истакао да је није лако играти против Партизана, али да уколико екипа жели да буде шампион мора да побеђује све противнике.

"Они раде све, они су одиграли одлично, поновили су меч као против Олимпијакоса. Покушали смо да зауставимо то, против оваквих тимова ризикујете. Изаберете да радите нешто, нешто што мислите да није лоше. Изгубили смо неколико 50-50 лопти у прве две четвртине које су могле да нам донесу бољу дефанзивни перформанс и Партизан је имао 45 поена. Ако хоћете да будете шампион, морате сваког да победите. Знам шта мисле о Партизану, о начину на који игра", истакао је тренер Барселоне.

Некадашњи кошаркашски ас је похвалио и навијаче Партизана.

"Мислим да навијачи имају утицај на сваког играча, оно што сам осетио овде, нисам нигде на свету. Преко 20.000 људи је против вас. У реду, 20.000 званично, али знамо колико је више унутра. То је чињеница, ово је био кључ, наши играчи су имали притисак, они су одговарали. Имали смо добру утакмицу у другом полувремену", закључио је Јасикевичијус.

Барселона у наредном колу дочекује екипу Албе из Берлина, а Партизан игра против Реал Мадрида у Бограду.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара