Јокић маестралном партијом против Вашингтона направио увертиру за дуеле са Јанисом и Ембидом

Денвер је без много муке поразио екипу Вашингтона 118:104, а Никола Јокић је са 31 поеном стандардно био најбољи појединац у свом тиму. Овај меч је својеврсна увертира пред два наредна дуела, први са Милвокијем а потом и Филаделфијом у којима ће репрезентативац Србије снаге одмерити са директним ривалима за МВП трофеј Јанисом Адетокумбом и Џоелом Ембидом.

Током првог полувремена обе екипе играле су неизвестан меч. Обе екипе су наизменично смењивале вођство, а плус који су остваривале није прелазио двоцифрен број. Нагетси су били бољи ривал у првој, док је друга деоница припала екипи из главног града.

Визардси су након бољег отварања Денвера у другу четвртину ушли са више елана, те су константно поен за поен имали предност у својим рукама.

Денвер је у трећем периоду преокренуо меч у своју корист, а убрзо је и серијом 15:4 направио и прву двоцифрену предност једне од екипа на овој утакмици. Нагетси су пред почетак четврте четвртине имали капиталних 18 поена предности што је тренер Мајк Мелоун искористио да расподели минутажу мање битним играчима у ротацији.

У екипи Денвера МВП је постигао 31 поен уз 12 скокова и седам асистенција, Мајкл Портер је додао 21 поен, а Џамал Мареј допринео је ол араунд партијом са 17 поена уз шест скокова и осам асистенција.

У Вашингтону се највише истакао Летонац Кристапс Порзингис са 25 поена, док је Дени Авдија додао 16.

Нагетси су серијом лошијих резултата у последње време покварили скор, али су са 49 победа и 24 пораза и даље први на западу јер је екипа Мемфис гризлиса која је друга удаљена три тријумфа.

Нагетси наредне мечеве играју против Милвоки бакса и Филаделфија севентисиксерса, а обе утакмице Денвер игра пред својим навијачима. 

Ова два дуела јако су битна за Николу Јокића, јер ће то бити окршаји против Јаниса Адетокумба и Џоела Ембида, два директна ривала у борби за МВП титулу.

Резултати НБА утакмица у ноћи за нама:

Вашингтон – Денвер 104:118
Далас – Голден Стејт 125:127
Мајами – Њујорк 127:120
Торонто – Индијана 114:118
Чикаго – Филадлефија 91:116
Мемфис – Хјустон 130:125
Милвоки – Сан Антонио 130:94
Минесота – Атланта 125:124
Јута – Портланд 115:127
Лос Анђелес Лејкерс – Финикс 122:111

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво