Нови трипл-дабл Николе Јокића, Денвер блистао у Бруклину

Денвер нагетси су савладали Бруклин нетсе у "Баркли центру" 108:102. Никола Јокић је бриљирао са 22 поена, 17 скокова и 10 асистенција.

Можда је ова победа знак повратка Денвер нагетса на победничке стазе после пет пораза у претходних шест мечева, укључујући и један од вечерашњег ривала у Колораду.

Дан након тесног пораза у "Медисон сквер гардену" од Њујорк никса, екипи Мајка Мелоуна је више пријао Бруклин.

На крилима изузетно расположеног Џамала Марија Денвер рано долази до двоцифрене предности на самом старту. Канађанин је убацио 20 поена, без промашаја за три из четири покушаја. Јокић је имао пет асистенција већ у првом периоду.

"Џокер" је појачао нападачку агерсивност и поентерски учинак, дошавши до двоцифреног учинка. Преузимао је лопте на ниском посту и решавао противнике на њему својствен начин. Предност Нагетса на полувремену било је 63:48.

Трећа деоница је била "Џокерова" најплодоноснија са 12 поена. Могао је већ тад да оствари трипл-дабл, али су саиграчи промашивали зицер за зицером. Било је и непријатних момената по двоструког МВП-а, саиграч Мајкл Портер Џуниор је закуцао преко њега, у намери да исправи промашај.

Трипл-дабл је дошао на средини четврте деонице, симболично за стотку на семафору. Од тог поена гости крећу са кризом, док се домаћини враћају великом серијом до заостатка 100:93.

Срећом, Нетси су промашили две отворене тројке, нису искористили проблеме у нападу ривала и пет личних грешака Николе Јокића у том тренутку. Пресудили су поени Гордона и тројка Колдвел-Поупа.

Ваља додати да сем трипл-дабла, Јокић је изгубио само једну лопту и шутирао чак 9/12 из игре.

Први стрелац Денвера на мечу био је Мајкл Портер Џуниор са 28 поена, уз девет скокова. Џамал Мари је уписао 25 поена и осам асистенција.

Код Нетса су предњачили Микал Бриџес са 25 и Ник Клекстон са 19 поена и осам скокова.

Денвер поправља скор на првом месту Западне конференције на 48-24. Бруклин је шести са Истоку са 39 победа и 32 пораза.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво