"Давид победио Голијата", избачен један од фаворита за освајање "Мартовског лудила"

Један од аутсајдера завршног турнира колеџ кошаркашке лиге НЦАА која има култни статус у Сједињеним државама избацио је једног од првих фаворита. Екипа колеџа Ферли Дикинсон у потпуности је надиграла Пурдју и тријумфовала резултатом 63:58.

Универзитет Ферли Дикинсон постигао је подвиг који је до сада учињен само једном и историји.

Најтси, који су 16. носилац, победили су 1. носиоца Универзитет Пурдју са 63-58 да би се пласирали у друго коло НЦАА мушког кошаркашког турнира.

Двадесет секудни пре краја Пурдју је имао напад да изједначи, али је прво Смит блокиран, да би потом Лојер из јако тешке позиције шутнуо тројку и промашио читав кош. Витезови су потом извели два слободна бацања и ставили тачку на меч.

Оно што додаје величину овој победи је чињеница да Ферли Дикинсон најтси немају пројектован драфт пик на предстојећем драфту.

Ово је други пут у историји НЦАА мушких турнира да је 16. носилац победио 1. носиоца. Раније се то десило 2018. године када је Универзитет Мериленд-округ Балтимор избацио Вирџинија Кавалирсе.

Тренер Ферли Дикинсон најтса Тобин Андерсон похвалио је на терену након победе радну етику свог тима.

"Ми само верујемо у оно што радимо, а наши момци су чврсти и борбени. Волим наше момке, одиграли су рововски. Ово је невероватна победа. Шокирали смо свет, рекао је Андерсон за ТНТ.

Победу Ферли Дикинсона нису многи очекивали, наиме само 2,36 одсто људи који су попуњавали "брекет" (исход тока читавог турнира) у нади да ће освојити милион долара остаје у трци за ову позамашну суму.

Шон Мур, крило Ферли Дикиносна одиграо је меч каријере, уписао је 19 поена, уз пет скокова, али и две важне блокаде. Двоцифрени су били и Робертс са 12 и Твиди са 10 поена.

У екипи Пурдјуа, Иди је убацио 21 поен уз 15 скокова док је Лојер додао 13 поена.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво