Ефесова шутерска рапсодија у трећој деоници срушила Реал

Кошаркаши Ефеса савладали су у Истанбулу екипу Реала са 90:89, у заосталој утакмици 24. кола Евролиге и вратили се у борбу за пласман у плеј-оф елитног такмичења. Труски тим у трећој деоници убацио девет тројки, гости у финишу стигли 17 поена минуса.

Изузетан меч одиграли су Ефес и Реал у Истанбулу, а после бројних преокрета и серија две екипе победу је однео домаћи састав - 90:89.

Била је то утакмица 24. кола, која није одиграна због разорних земљотреса у Турској, а Ефес је по ко зна који пут доказао да шампиона никада не треба отписивати, па чак ни када игра против једне од најбољих екипа у такмичењу.

Реал је добро почео меч и прву четвртину решио у своју корист 24:18, али је Ефес узвратио и до полувремена повео 42:39.

А онда је уследила маестрална трећа деоница екипа Ергина Атамана, у којој су "пивари" убацили чак девет тројки.

Деловало је да све што баце на кош пролази кроз обруч и захваљујући чак 35 убачених поена у псоледњу деоницу Ефес је ушао са великом предношћу од 17 разлике.

Но, ни ту није био крај. Реал је ушао у страшну серију и у једном тренутку чак успео да дође до вођства. Шејн Ларкин је тада погодио изузетно важну тројку, а азатим поентирао и Плајс, уз додатно слободно бацање.

Изгледао је да је Ефес преломио меч, али су домаћи у псоледњем нападу изгубили лопту, а Муса у последњој секунди поставио коначан резултат.

Шејн Ларкин био је најефикаснији на мечу са 18 постигнутих поена, Илајџа Брајант додао је 17, док је на другој страни Џанан Муса убацио 16 поена.

Васа Мицић је постигао 10 поена, уз по 2 скока и асистенције.

Двоструки узастопни шампион Европе сада има скор 14-14 и на само једну победу мање је од екипа које заузимају од шестог до деветог места на табели, а већ у четвртак ће у Истанбулу дочекати екипу Партизана.

Реал је пао на друго место са скором 19-9.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво