Читај ми!

Невероватна утакмица у Чачку - Борац са седморицом играча испустио победу над Цибоном

Кошаркаши Цибоне победили су Борац у Чачку резултатом 84:83 у последњој утакмици 18. кола регионалне АБА лиге.

Иако је због здравствених проблема играла против Цибоне са само седморицом кошаркаша, од којих је један на терену провео свега 20 секунди, екипа Борца је имала победу у својим рукама, али је дозволила Свену Смајлагићу да за две и по секунде прими лопту из аута и из окрета погоди шут за два поена вредан тријумфа.

Само неколико секунди раније Милош Глишић је на другој страни терена убацио тројку из тешке позиције у корнеру и Борац је имао поен предности (83:82), а Цибона само две и по секунде за напад након тајм-аута.

Ипак, Смајлагић, који до момента када је решио питање победника није могао да погоди апсолутно ништа, поништио је хитац Глишића.

Остало је Чачанима мало времена и након што је Смајлагић шокирао дворану крај Мораве, Ђорђе Ћурчић је бацио лопту на кош преко целог терена и није много недостајало да спектакуларна завршница постане још спектакуларнија.

Утакмица је целим својим током била отворена и неизвесна. Цибона је дуго чувала вођство, имала је и плус 12, али су храбри Чачани крајем треће деонице преузели предност и били бољи у последњих 10 минута.

Борна Капуста је предводио Цибону са 22 постигнута поена, уз 12 асистенција. Александар Аранитовић је убацио 14 поена и ухватио четири лопте, док је Ловро Мазалин уписао девет поена и 13 скокова, чак пет у нападу.

Најефикаснији у редовима Борца био је Хантер Хејл са 29 поена, девет скокова и пет асистенција. Болдвин је уз 24 поена уписао по седам скокова и асистенција, Ђорђе Ћурчић је додао 14 поена, а Павле Николић 11.

За домаћи тим су данас играли још само Милош Глишић (пет поена), Ђорђе Маријан Ћурчић (осам минута и три скока) и Матија Милошевић који је на терену провео свега 20 секунди.

Борац је сада на скору 4-14 са победом више од последњепласираног МЗТ-а. Цибона је тријумфом у Чачку прекинула серију од четири пораза и сада је на скору 7-11. 

Дуел Борца и Цибоне је првобитно био заказан за понедељак 6. фебруар, али је одложен на 24 сата због здравствених проблема у тиму из Чачка.

Одлука АБА лиге да упркос достављеној документацији која је издата од надлежних здравствених установа меч одложи на само 24 сата није задовољила руководство чачанског клуба које је најавило да ће "сатисфакцију остваривати у свим поступцима који стоје на располагању, укључујући и редовне судове".

АБА лига, 18. коло:

Петак:
Сплит - Задар 89:85

Субота:
МЗТ - Цедевита 79:74
Будућност - ФМП 84:58

Недеља:
Црвена звезда - Игокеа 104:71
Мега - Партизан 78:103
Студентски центар - Морнар 94:74

Уторак:
Борац - Цибона 83:84

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво