Финикс санси рекордно продати, нови власник Мет Ишбија највећи хипотекарни кредитор у САД

Борд кошаркашке НБА лиге саопштио је да је одобрио америчком милијардеру Мету Ишбији да постане већински власник Финикс санса из НБА лиге и Финикс меркјурија из ВНБА лиге.

У саопштењу се додаје да ће преузимање клуба бити обављено до краја ове недеље. На гласању је било 29-0, пошто је представник Кливленда био уздржан.

АП подсећа да је Ишбија власник, председник и извршни директор компаније "Јунајтед холсејл моргиџ" са седиштем у Мичигену. Ишбија себе сматра највећим хипотекарним кредитором у земљи, а магазин "Форбс" је његово богатство проценио на 5,1 милијарду долара. Он је 20. децембра прошле године пристао да за четири милијарде долара купи оба клуба.

Роберт Сервер је продао Финикс после суспензије од годину дана коју је добио у септембру прошле године због увреда на расној основи и злостављања на радном месту. Он је кажњен и са 10 милиона долара.

Куповина Финикса је нови рекорд НБА лиге, јер је претходно највише новца пре неколико година дао Џо Ца, који је Бруклин нетсе платио 2,35 милијарди долара.
Сервер је купио Сансе 2004. године за 401 милион долара.

среда, 29. март 2023.
0° C

Коментари

PRETPLATA
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања
Nije baš lako...
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
B1 i B6 za Regeneraciju Diskova
Дискус хернија, болест 21. века
ma kakav vrabac
Дискус хернија, болест 21. века