Читај ми!

Кошаркашице Србије се окупиле у Београду уочи мечева против Хрватске и Бугарске

Женска кошаркашка репрезентација Србије окупила се данас у Београду уочи мечева против Хрватске и Бугарске у квалификацијама за Европско првенство, које ће у јуну бити одржано у Израелу и Словенији.

Селекторка Србије Марина Маљковић за мечеве против Хрватске и Бугарске рачуна на 18 играчица, а то су: Ивон Андерсон, Катарина Вучковић, Мина Ђорђевић, Катарина Зец, Маша Јанковић, Невена Јовановић, Ивана Катанић, Тина Крајишник, Јована Ногић, Ивана Раца, Надија Смаилбеговић, Александра Станаћев, Драгана Станковић, Кристина Топузовић, Теодора Турудић, Александра Црвендакић, Саша Чађо и Маја Шкорић.

"Окупиле смо се данас и преостале су још две утакмице у овим квалификацијама за ЕП. Прва утакмица је веома важна, јер играмо код куће са Хрватском. То је екипа која је од нашег претходног дуела променила ростер, у смислу да ће користити натурализовалу америчку играчицу која ће им знатно помоћи. Мислим да је та утакмица веома важна за нас, јер смо свесне да су, уколико победимо, квалификације за нас успеле, да смо успеле да остваримо свој циљ, тако да мислим да је први фокус на тој утакмици и да ћемо се потрудити да се у наредних пар дана спремимо што боље", изјавила је капитен женске кошаркашке репрезентације Србије Тина Крајишник, преноси званични сајт КСС.

Утакмица Србија - Хрватска на програму је у четвртак од 18 часова у "Хали спортова Ранко Жеравица". Улаз на утакмицу је бесплатан уз улазницу.

У групи Е у којој се налазе три репрезентације, у првом прозору претпрошлог новембра одигране су две утакмице.

Хрватска је у Ботевграду победила Бугарску - 84:73, да би три дана касније код куће изгубила од Србије - 84:66.

У другом прозору претходног новембра, Србија је у Београду победила Бугарску - 79:51, док је у Вуковару Хрватска била успешнија од Бугарске - 93:74.

Србија квалификације за ЕП завршава 12. фебруара у Самокову утакмицом против Бугарске, која почиње у 17 часова.

Наша селекција је актуелни европски шампион - Србија је 2021. у финалу ЕП победила Француску 63:54.

Пласман на ЕП, поред домаћина Словеније и Израела, избориле су Шпанија, Италија и Летонија, а на турниру ће играти још седам победника група, као и четири најбоље другопласиране селекције.

ЕП ће бити одржано од 15. до 25. јуна у Израелу и Словенији.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво