Читај ми!

Обрадовић: Честитке играчима на победи, морао сам да водим рачуна о минутажи

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић честитао је играчима "црно-белих" на победи против Асвела у 22. колу Евролиге.

Кошаркаши Партизана су вечерас у Београду стигли до 11. тријумфа у Евролиги, пошто су славили 92:68.

"Не мислим да је било опуштања у последњој четвртини, имали смо много отворених шутева које нисмо убацили. То је саставни део игре, а ја сам у последњој четвртини морао да водим рачуна о минутажи, јер у петак имамо важну утакмицу против Жалгириса", рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре после утакмице.

Он је истакао да би волео да кошаркаши Партизана наставе у истом ритму у наставку сезоне.

"Веома сам задовољан и волео бих да наставимо у овим ритму, јер опет су сјајне бројке када су у питању изгубљене и освојене лопте. Тако је било и против Звезде и волео бих да наставимо. И други податак, у првом полувремену су имали осам офанзивних скокова, а у другом само три. Неколико напада је било да нису успели да шутну ка кошу, све похвале играчима", изјавио је тренер Партизана.

"Црно-бели" ће у петак гостовати Жалгирису у 23. колу Евролиге.

"Морамо исто да играмо одбрану. Идемо против Жалгириса, они су агресиван и физички тим, доста полажу на одбрану. Играју у великом ритму са доста измена. После тога има још доста да се игра, али нас сада занима искључиво Жалгирис", навео је Обрадовић.

Обрадовић је рекао да је Џејмс Нанели одиграо ангажовано у одбрани и нападу, као и цео тим "црно-белих".

"Победа против Црвене звезде донела је доста у психолошком смислу. Рекао сам да су славили после те утакмице у свлачионици. Најважније је самопоуздање, све долази из њега и морамо да наставимо даиграмо. Морамо да знамо шта значи агресивна одбрана и напад. Ако тако наставимо, сигуран сам да можемо да остваримо велике резултате, најискреније то мислим", изјавио је тренер Партизана.

Обрадовић је истакао да кошаркаши Партизана ове сезоне имају велику подршку навијача.

"Много смо поносни. Навијање, жеља, они препознају добру одбрану, реагују на то и хвала им на томе. Сада тако треба играти у гостима. Против Звезде смо успели, нашли смо решење и морамо тако да наставимо", додао је Обрадовић.

Он је потом најавио меч у Каунасу против Жалгириса.

"Најважнија ствар је да играмо агресивно на лопти. У првом полувремену смо имали три грешке у односу на остатак утакмице, али то је тако, да не помињем имена. Морамо да радимо, све то изгледа боље. Једна од кључних ствари против Жалгириса је агресивност на лопти и њиховим кључним играчима, као што смо вечерас на Дију Босту и Нанду Де Колоу. Увек постоје играчи који су најважнији за игру неког тима", закључио је Обрадовић.

Он је на крају потврдио да је словачки кошаркаш Владимир Броџијански одлучио да напусти Партизан иако је имао уговор са "црно-белима" до 14. фебруара. Обрадовић је захвалио словачком кошаркашу и пожелео му срећу у наставку каријере.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се