Читај ми!

Обрадовић: Катастрофална завршница, били смо у прилици да се вратимо

Тренер Партизана Жељко Обрадовић је на конференцији за медије после пораза од Црвене звезде у вечитом дербију истакао проблеме са центрима, конкретно Лесором и Смаилагићем.

Црвена звезда је на свом терену убедљиво победила Партизан 90:74 у првом судару највећих тимова у Србији у првом овосезонском сусрету.

Тренер црно-белих Обрадовић навео је проблеме на месту центра. 

"Желим да честитам Црвеној звезди на победи. Жао ми је јер смо играли 35 минута добру утакмицу, били у прилици да се вратимо и онда одиграмо катастрофалну завршницу. Ту је цела суштина. Проблем је био задњих пет минута, имали смо проблема у припреми. Лесор није тренирао од Реала, вечерас је пробао да се загреје, имао је болове, покушали су да му помогну", почео је Обрадовић конференцију.

Потом је говорио о Алену Смаилагићу који је на сопствену одговорност одиграо дерби и поред повреде. 

"Рекао је да је спреман и играо је колико је играо. Смаилагић такође, доктори у Мадриду су рекли да мора да паузира шест седмица, тражио је да игра, ставили смо га у тим и није спреман. Бродзијански такође, висок играч, нов је, треба му времена. Али без обзира на то, одиграли смо катастрофалну завршницу, задњих пет минута и зато је оваква разлика", истиче Обрадовић.

Партизан је један од најбољих напада у Евролиги, а на овом мечу је убацио само 74 поена. Обрадовић је кратко и јасно одговорио на критике. 

"Ма нема шта да коментарише, људи причају и нека наставе да причају. Ја се бавим стварима које су битне за мој тим", реплицирао је Обрадовић.

Звезда је доминирала у рекету са 42 поена, док је Партизан убацио тек 18.

"Па један од разлога, може да се види колико смо играли са класичном петицом, колико не. Плус неке друге ствари које су битне за утакмицу, концентрација како постављаш утакмицу, концентрација када се играчи Звезде залете и скину лопту на слободним бацањима. Када имаш другу ,трећу шансу, резултат је такав. Без обзира на то смо имали задњих пет минута, тајмаут, два нерезонска шута, три изгубљене лопте заредом. Бацање лопте директно у руке, контранапад, намеран фаул и све се скупи", појашњава тренер Партизана.

Лука Вилдоза и Немања Недовић су укупно постигли 36 поена, носећи Звезду до победе.

"Ништа, ми смо спремали утакмицу, обојица имају квалитет. Пробали смо да одреагујемо, у великој већини ситуацији не и то је то. И тачно тако, један на један игра, пре свега у првом полувремену", наводи Жоц.

За крај је Жељко Обрадовић упитан и о томе да ли је ово најбољи дерби у претходном периоду, али није желео ништа да прокоментарише.

"Не знам, то је ваша процена. Ја на клупи седим и покушавам да водим екипу, у неким тренуцима то успева, у неким не успева и морам да видим због чега је то тако. Имају квалитет, ми имамо квалитет и то треба доказивати из утакмице у утакмицу. Прва утакмица, први дерби, биће их још много и видећемо", закључио је Обрадовић.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво