Читај ми!

Финикс повео у НБА финалу, Милвокију није помогао ни опорављени Јанис

Кошаркаши Финикс санса искористили су предност домаћег терена у првој утакмици великог финала НБА, пошто су у врелој Аризони савладали Милвоки баксе са све Јанисом Адетокумбом у саставу резултатом 118:105. Други меч игра се за два дана на истом месту.

Мало ко је пре почетка НБА сезоне могао да претпостави да ће последње две екипе које ће одлучивати о њеном шампиону бити Санси и Бакси. Али, обе екипе су успеле да пронађу начин и прођу све могуће препреке и ноћас почну финалну серију. Истина, много боље су је почели играчи домаћег тима, који после првог меча имају предност од 1-0.

А да то буде тако најзаслужнији је феноменални ветеран Крис Пол, који је у свом првом финалном мелу у 16 година другој НБА каријери одиграо сјајан меч: 32 поена и 9 асистенција. И много ”на искуство” потеза. 

Најбоље га је пратио у плеј-офу такође сјајни центар Деандре Ејтон са доминантним дабл’даблом од 22 поена и чак 19 скокова, док је најбољи скорер екипе Девин Букер меч завршио са 27 поена.

”Сунца” су меч решила у трећој четвртини, у којој су после прилично уједначеног првог полувремена први пут стекли осетнију предност (у неколико наврата било је ”плус 20”). Ипак, Бакси су се вратили, смањили разлику на једноцифрен број (101:94) током четвртог квартала, али нису имали снаге за преокрет.

Код гостију из Висконсина, после два меча паузе због повреде колена, вратио се Јанис Адетокумбо и постигао 20 поена уз 17 скокова за 35 минута на терену. Крис Мидлтон је био најефикаснији са 29 поена, седам скокова, четири асистенције али и пет изгубљених лопти.

Наредна утакмица финала игра се такође у Финикс центру у ноћи између четвртка и петка. 

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво