Читај ми!

Мијаиловић: На клупи Партизана седеће велико тренерско име

Председник кошаркашког клуба Партизан Остоја Мијаиловић изјавио је да очекује да ће у клуб из Хумске доћи велико тренерско име.

"Морам да кажем да је и Аца Матовић једна од опција кад се размишља о наредној сезони. Он је годинама ту, направио је добре резултате за кратко време. Јесте то било без притиска и без навијача, али свакако ћемо сагледати сваку опцију."

"Нећемо донети одлуку преко ноћи, јер морамо да изаберемо квалитетно решење. Када је недавно у Хумску дошао спортски директор Зоран Савић, рекао је да овог пута грешка кад је избор тренера у питању не сме да се направи", рекао је Мијаиловић у интервјуу за сајт 24sedam.rs.

Како каже, све је питање тржишта и видеће се шта се нуди кад је та позиција у питању.

"Партизан је навикао на домаће стручњаке, публика је навикла на проверене Партизановце... Ми се кроз историју упорно везујемо за неколико истих људи и мислимо да је ту и будућност. Морамо негде да пресечемо и да измислимо неког новог ко ће водити Партизан на дужи период."

"Идемо редом, прво је дошао спортски директор, његов задатак је да тражи тренера, па кад га нађе, онда ћемо заједно са њим правити екипу. Не долази више у обзир да се склапа тим, па онда доводи тренер да се уклапа накнадно, рекао је Мијаиловић.

"Ја очекујем да ће у клуб доћи велико тренерско име. То нам треба у овом тренутку јер желимо да поновимо резултате из прошле сезоне. То је веома важно и ми смо се усагласили", истакао је Мијаиловић.

Тренер Виртуса Александар Ђорђевић помињан је као неко ко би могао да седне на клупу црно-белих.

"Ми са њим нисмо разговарали, нити са његовим менаџером. Мислим да је неспортски и да није фер да причамо сада са човеком који има уговор и кога клуб из Болоње плаћа. А ми у исто време имамо нашег тренера који сада води тим", рекао је први човек Партизана.

Према писању медија, Партизан би требало да добије лиценцу за Еврокуп у трајању од три године.

"Мислим да је то добра ствар. Ако је будемо добили, не значи да не може у том периоду да изборимо Евролигу. Ако нам дају лиценцу, хвала им на томе, ако не, настављамо даље... Свакако, ако бисмо изборили кроз неко такмичење Евролигу, не би било битно што је трогодишња лиценца. Нама је Евролига примарни циљ, јер је ту Партизану и место", закључио је Мијаиловић.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво