Читај ми!

Богдан обара рекорде и када не игра

Српски кошаркаш Богдан Богдановић играо је фантастично до повреде задње ложе и месец април му је био један од најбољих у досадашњој каријери. Богдановић је оборио велики рекорд франшизе у коју је дошао пре неколико месеци и, упркос здравственим проблемима, постао један од носилаца игре.

Богдан је током априла постигао 66 тројки чиме је оборио рекорд који је Кајл Корвер држао у Атланти од јануара 2015, када је у једном месецу 55 пута био прецизан ван линије 7,24.

Некадашњи играч Партизана, Фенербахчеа и Сакрамента је показао да ће бити велико појачање "јастребова", као и да је један од најбољих шутева са "старог континента".

Богдановић је шутирао 50% за три поена, а током априла је на 14 утакмица просечно бележио 22,3 поена, 4,3 скока и 4,4 асистенције, уз већ споменути одличан проценат шута из игре.

Пре неколико дана је забележио и једну од најбољих партија у досадашњој НБА каријери, када је Милвоки баксима, екипи у којој је замало завршио после епизоде у Кингсима, убацио 32 поена.

Током тих 14 утакмица Атланта је имала скор 11-3, али их је замор материјала коштао.

Богдан је осетио нелагодност у задњој ложи леве ноге, због чега је тренутно на поштеди, а Хокси су изгубили последња три сусрета и полако клизе на табели Источне конференције.

Једини бољи шутер од њега у априлу био је Стефен Кари, који је пробио све границе и месец завршио са чак 96 тројки, што никоме до сада у историји није пошло за руком.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво