Дончић се умало потукао после бруталног фаула Мориса, Клиперси елиминисали Далас

Кошаркаши Лос Анђелес клиперса елиминисали су Далас мевериксе савладавши их са 4-2 у серији у првој рунди плеј-офа. Клиперси су потврдили епитет фаворита и у шестој утакмици савладали "телад", резултатом 111:97.

Дуел у Орланду обележила је неизвесна борба у прве три четвртине, па су Клиперси сломили отпор противника у последњих 12 минута.

Поред тога, шести меч четвртфиналне серије остаће упамћен и по новом фаулу Марукуса Мориса над Луком Дончићем, после којег је умало избила туча на терену.

Словеначки суперстар покушао је да се обрачуна са Морисом, који га је у једном нападу два пута ударио по глави, што је други пут у две утакмице да насрће на Дончића. Претходно га је подмукло нагазио на већ повређени скочни зглоб.

"Грозан потез. Шта даље да кажем? У две утакмице заредом је урадио нешто тако. Стварно се надам да у првој није имао намеру, али погледајте фаул са овог меча, знате на шта мислим", изјавио је Дончић.

Морис, који је због овог фаула искључен, одговорио му је на Твитеру подсетивши да су Клиперси победили у шест одиграних мечева.

Лука је одиграо још једну невероватну партију са 38 поена и по девет скокова и асистенција, али није могао сам, пошто је изостала помоћ саиграча, пре свих Тима Хардавеја јуниора (10 поена, 4-15 из игре) и Треја Бурка (2-10).

Српски кошаркаш Бобан Марјановић одиграо је солидну утакмицу постигавши осам поена уз пет ухваћених лопти, за 15 минута проведених на паркету.

Најефикаснији у победничком саставу био је Кавај Ленард са 33 поена, 14 скокова и седам асистенција, Ивица Зубац је био сјајан са 15 поена и 11 ухваћених лопти, Реџи Џексон је додао 14, а Пол Џорџ је имао 15 поена (6-19), девет скокова и седам асистенција.

Клиперси ће у полуфиналу играти против бољег из серије Денвера и Јуте, тамо је тренутно 3-3, након што је Џамал Мареј изборио седми меч.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије