Лејкерси завршили посао, Хјустон поново води

Бојкот пауза је очигледно пријала Лејкерсима, пошто су након ње добили Портланд и четврти пут у низу резултатом 131:122, и пласирали се у полуфинале Запада. Ракете из Хјустона веома лако прошле су кроз ”грмаљавину” (114:80), те сада поново воде у серији са 3-2.

Информација да ће Трејлблејзерси у петом мечу бити лишени услуга своје прве звезде Демијана Лиларада (напустио бабл због повреда), ставила је ионако фаворизоване Лејкерсе у још повлашћенији положај.

Они су га искористили, те завршили посао у серији - 131:122, за коначних 4-1 у победама.

Пета утакмица серије решена је почетком другог полувремена, када су ”језераши” преокренули резултат и онда константно чували предност од око 10-15 поена разлике. 

Блистао је ол-стар тандем тима из Лос Анђелеса - Леброн Џејмс и Ентони Дејвис.

”Краљ” је поново меч окончао са трипл-дабл учинком од 36 поена, те по 10 скокова и асистенција, док је ”Обрва” на свом конту имао 43 поена, уз девет ухваћених лопти и четири успешна додавања.

На другој страни, у последњем мечу турбулентне сезоне за тим из Орегона, Си-Џеј Мекалум је одменио Лиларда са 36 поена, док је Кармело Ентони додао 27.

Хјустон је у утакмци која је претходила дуелу Лејкерса и Трејлблејезерса лако изашао на крај са Оклахомом у петом мечу серије - 114:80.

Поново је блистао Џејсм ”Брада” Харден са 31 поеном, док су га у мечу у којем је осим кратког периода средином друге деонице ”Ракете” имале сигурну предност, одлично испратили Роберт Ковингтон са 22 и Ерик Гордон са 20.

Повратнмик на паркет Расел Весбтбрук је свом бишем клубу убацио 7 поена, на шта је додао 6 скокова и 7 асистенција.

На другој страни, Денис Шрудер најрасположенији до искуључења након чарки са Такером са 19 поена, док је Крис Пол додао 16 уз 6 скокова и три асистенције.

Милвоки је исте вечери окончао серију против Орланда.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије