Драматичан рестарт НБА, тесне победе Лејкерса и Јуте

У првим такмичарским утакмицама новог почетка НБА сезоне у "мехуру" у Орланду кошаркаши Јуте надиграли су Орландо са 106:104, а тим Лос Анђелес Лејкерса био је од градских ривала Клиперса резултатом 103:101, док је у заиста првом мечу рестарта Јута до победе над Њу Орлеансом дошла после преокрета у другом делу последње деонице.

У врло равноправном дуелу током целе утакмице водећи тим Запада је успевао да одржи минималну предност ,али су Клиперси успели у финишу да дођу до изједначења, па је о победнику одлучио последњи напад Лејкерса у којем је Леброн Џејмс био прецизан за коначних 103:101.

Иако је био играч одлуке, Џејмс је меч завршио као други играч по ефикасности са двоструким двоцифреним учинком од 16 поена и 11 скокова, а тим је предводио сјајни Ентони Дејвис са 34 поена, 8 скокова и 4 асистенције.

У пораженим Клиперсима најефикаснији су били Пол Џорџ и Кавај Ленард са 30, односно 28 постигнутух поена.

Што се тиче окршаја тимова који се боре за плеј-оф у доњем делу табеле Запада, Њу Орлеанс је испустио победу против Јуте - 106:104.

Пеликанси су добро ушли у меч и повели од самог старта, али је тим Јуте успео у финишу последње четвртине да дође до изједначења и начини преокрет за 106:104.

У последњем нападу Њу Орлеанс је покушао да тројком дође до победе, али им то није пошло за руком јер је лопта након шута Инграма ипак изашла из обруча.

Тим Јуте је по ефикасности предводио Џордан Кларксон са 23 поена, 5 скокова и 3 асистенције, али који је био прилично лош на ритам игре свог тима (плус-минус однос био му је -15). По 20 поена убацили су Донован Мичел и Мајк Конли џунирор, док је Руди Гобер меч завршио са дабл-даблом од 14 поена и 12 скокова.

У пораженом тиму Њу Орленаса, у којем је само 15 минута као стартер одиграо Зајон Вилијамсон, најефикаснији су били Брендон Инграм са 23 и Џеј Џеј Редик са 21 постигнутим поеном.

Вечерас по нашем времену играју се још три меча у којима ће снаге одмерити Бруклин и Орландо, Портланд са Мемфисом, те Вашингтон и Финикс.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво