Партизан бољи од Трента за предност домаћег терена, следи дуел са Униксом

Кошаркаши Партизана савладали су на свом паркету екипу Трента са 91:75 у последњем мечу Топ16 фазе Еврокупа. Црно-бели су победом обезбедили предност домаћег терена у наредним фазама такмичења, а следећи ривал им је Уникс.

Кошаркаши Партизана уписали су још једну победу над екипом Трента, овога пута у оквиру последњег сусрета Топ16 фазе Еврокупа.

Српски представник тријумфом је обезбедио предност домаћег терена у свим даљим фазама такмичења, а наредни ривал им је руска екипа Уникса из Казања.

Црно-бели су од самог старта наговестили да Тренто нема шта да тражи у овој утакмици. Брзо је домаћин стекао двоцифрену предност и чинило се да ће рутински уписати победу.

Ипак, на опште изненађење италијанска екипа успела је да консолидује редове, потпуно се резултатски врати и чак на моменат у финишу прве четвртине поведе.

Партизан је успео да одговори са друге стране и веома брзо поврати десет поена предности.

Упркос томе што је константно била у заостаку, екипа Трента се није предавала и дуго није дозвољавала Партизану да се одмакне на већу ралзику.

Предност српске екипе често се кретала између осам и десет поена, све до последње четвртине, када је Партизан успео да сломи и последње напоре гостију, стекне убедљивих 20 разлике и приведе меч крају без већих потешкоћа.

Црно-беле су до победе предводили Јарамаз са 19 и Томас и Волден са по 13 постигнутих поена.

У редовима гостујуће екипе истакли су се Нокс са 20 и Блекмон са 19 погодака. Крафт је додао 14. 

Партизан Топ16 фазу завршава са пет победа и једним поразом и као првопласирана екипа Групе Е наставља такмичење.

Тренто завршава учешће, пошто није уписао тријумф у овом делу такмичења.

Противник Партизана у наредној фази је екипа Уникса, другопласирана екипа Групе Г, која је у последњем колу убедљиво поражена од Монака са 85:60.

Овако је протекао меч:

22.37 – Крај меча, убедљива победа Партизана резултатом 91:75.

22.17 – Завршена је трећа четвртина, Партизан након 30 минута кошарке води са 63:53. Црно-бели одржавају двоцифрену предност, али се упорни гости не предају и не дозвољавају Партизану да се осетније одлепи.

21.57 – Настављен је меч...

21.42 – Полувреме је у "Штарк арени", Партизан води са 45:39. Црно-бели су средином друге деонице поново стекли двоцифрену предност, али су гости у последњем минуту смањили дефицит на шест поена.

21.23 – Након паузе црно-бели брзо враћају предност и поново воде 31:26, после три минуте игре у другој четвтини.

21.17 – Крај прве четвртине. Партизан - Тренто 21:22. Тренто се враћа у игру. Користи неколико грешака црно-белих и преокреће резултат у финишу периода.

21.11 – Црно-бели много боље ушли у меч стекли су десет двоципфрену предност и после пет минута игре воде са 17:7.

21.00 – Почео је меч у "Штарк арени".

20.45 – Кошаркаши обе екипе су на терену, у току је загревање, меч ускоро почиње... 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво