ФМП све даље од плеј-офа, Цедевита тријумфовала у Железнику

Кошаркаши Цедевита Олимпије савладали су као гости екипу ФМП-а са 105:100, после продужетка, чиме су побољшали себи шансе да се нађу у плеј-офу АБА лиге.

ФМП је против гостију из Љубљане забележио четврти узастопни пораз, пети у последњих шест мечева и сада заостају за екипама које се боре за пласман у плеј-оф регионалног такмичења две победе.

Цедевита је одлично одиграла у првом полувремену, стекла девет поена предности, која је у једном тренутку у трећој деоници била и двоцифрена.

Ипак, "пантери" се у другом полувремену у потпуности враћају у игру. Тројкама Улубаја у последњем минуту, ФМП је стигао до изједначења 90:90, па је победника одлучио продужетак.

И у додатних пет минута екипа Владимира Јовановића имала је своје прилике, али су их промашене тројке и шутеви са линије за слободна бацања коштале победе, вероватно и пласмана у плеј-оф.

Јака Блажич био је најбољи у победничкој екипи са 27 поена, док су га пратили Милер-Мекинтајер са 18 и Мурић са 17.

У екипу ФМП-а истакао се Улубај са 26 поена, док је Рит додао 20.

Парови 18. кола:

Петак:

Задар - Морнар 63:69

Субота:

Крка - Цибона 69:77

ФМП - Цедвита Олимпија 100:105

Недеља:

12.00 Приморска - Мега Бемакс

17.00 Будућност - Игокеа

Понедељак:

18.00 Црвена звезда - Партизан

Табела: Партизан 14-3, Будућност 13-4, Морнар 11-7, Цедевита Олимпија 11-7, Црвена звезда 11-6, Приморска 10-7, ФМП 9-9, Игокеа 6-11, Цибона 6-12, Крка 6-12, Задар 4-14, Мега Бемакс 4-13.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије