Шакота: Није фер по нас што играмо две утакмице у два дана

Тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота није био задовољан издањем својих изабраника против Жалгириса, али ни распоредом у Евролиги. Шакота се посебно осврнуо на чињеницу да црвено-бели играју два меча у 48 сати.

Српски и регионални шампион поражен је од Жалгириса са 76:70 у 19. колу Еворлиге.

"Прво, уопште није фер испало по нас, да играмо две утакмице у два дана. Жалгирис и Алба имају три дана, то је ужасно по нас. Не можемо да направимо тренинг. Остали смо без два играча, у последњој утакмици када је Браун био повређен. Од раније смо без Филипа и Марка, а морали смо и озбиљно да схватимо утакмицу са Мегом. Хтео - не хтео морам да водим рачуна о минутажи. Не могу да држим Брауна све време у игри", рекао је Шакота на конференцији за медије.

Тренер Звезде је на констатацију једног од новинара да је екипа одиграла лоше одговорио веома искрено и казао да се овакве партије могу очекивати.

"Ако хоћеш да кажеш да је ово једна од мојих лошијих утакмица, ја ћу да ти кажем да ће још да их буде. Све су то озбиљни противници и озбиљно се спремају. Они су играли овако и против Реал Мадрида, дигли су форму за 50%, то нам је отежало нашу игру у нападу. Очигледно да Браун није имао свежину. То се видело када је ишао на продор, није био сигуран у своје ноге, јер је јуче на тренингу пробао да тренира са проблемима. Његов квалитет игре одређује у Евролиги како ћемо ми да играмо. Било је пуно детаља, није то само једна ствар. Замерио сам својим играчима почетак утакмице, када смо препустили Милакнису да се разигра. Они су добро бранили све, поготову наше шутере."

Шакота је потврдио да у дуелу са Албом у петак Филип Човић, Марко Јагодић Куриџа и Дејан Давидовац неће наступити због повреда, што додатно компликује иовако тежак распоред.

"Не можемо да бирамо програм. Не смета ми противник, него што не можемо да се припремимо како треба. Сутра немамо тренинг, не можемо ни опоравак да направимо. Алба је екипа која доста трчи, има велики број поседа, пробаћемо да се изборимо са тим", закључио је Шакота.

Црвена звезда против немачке екипе игра у петак од 19.00.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије