"Парни ваљак" стао у Љубљани

Кошаркаши Цедевита Олимпије савладали су екипу Партизана 85:69 у утакмици четвртог кола АБА лиге. Утакмица била изједначена током већег дела, пресудиле тројке Марка Симоновића у последњој четвртини. Екипа из Љубљане без пораза, црно-бели половични 2-2. Наредни меч у такмичењу Партизан игра на свом терену против ФМП-а.

Кошаркаши Партизана одиграли су осму утакмицу ове сезоне на гостујућем терену и изгубили другу утакмицу у АБА лиги - Цедевита Олимпија у Љубљани славила је са 85:69.

Током три четвртине глдеали смо изједначен меч, да би домаћин кључну серију направио у последњој деоници, када је Марко Симоновић везао три тројке и практично решио питање победника.

Екипа из Љубљане је већ у првој деоници стигла до предности од девет поена, да би Партизан преко Гордића дошао до егала.

Црно-бели су добро парирали брзој игри Цедевита Олимпије, у добром делу друге четвртине имали и предност на својој страни, али као да је домаћа екипа у наставку била свежија и стигла до заслужене победе.

Екипа из Љубљане задржала је стопроцентни учинак у такмичењу, док је Партизан други пут поражен.

Најефикаснији у победничком тиму били су Милер-Мекинтајер и Симоновић са по 15 поена, Стипановић је додао 14, а Цирбес 13.

У екипи Партизана Гордић је постигао 13, Волден 11, а Пејџ 10 поена.

Наредни меч црно-бели у региону играју против екипе ФМП-а пред својим навијачима.

Резултати четвртог кола АБА лиге:

Петак:

Задар – Цибона 78:82

Субота:

Цедевита Олимпија – Партизан 85:69

Приморска – Морнар 101:83

Будућност – Крка 80:60

Недеља:

Црвена звезда – Мега Бемакс (17.00)

Понедељак:

ФМП – Игокеа

Табела: Цедевита Олимпија 4-0, Приморска 3-1, Будућност 3-1, ФМП 3-0, Морнар 2-2, Партизан 2:2, Крка 2-2, Цибона 1-3, Црвена звезда 1-2, Мега Бемакс 1-2, Задар 0-4, Игокеа 0-3.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије