Барса савладала Ефес, победе ЦСКА, Басконије и Албе, пораз Олимпијакоса

Кошаркаши Барселоне савладали су на гостујућем терену Ефес са 74:64. Басконије је надиграла Жалгирис у Каунасу са 70:58 у мечевима првог кола Евролиге. Алба боља од Зенита - 85:65. Асвел победио Олимпијакос са 82:63. ЦСКА сигуран против Валенсије 96:71.

Барселона је успешно започела сезону, надиграла је Ефес са 74:64. Барса је водила током целе утакмице, Ефес је запретио у трећој четвртини, када је успео да смањи предност гостију. Међутим, у последњем бериоду Баарселона је била боља, одбила напад домаћина и забележила победу.

Најефикаснији у победничком тиму био је Никола Миротић са 24 поена, Делејни је забележио 11, а Дејвис 10. У екипи Ефеса, Петер се постигао 16 поена, а Василије Мицић 14.

Наредни меч Барселона игра против Зенита у Санкт Петерсбургу, док Ефес дочекује Албу из Берлина.

Басконије је успела да забележи стартну победу у новој сезони Евролиге. На гостујућем терену савладали су Жаргирис са 70:58.

Басконију је до тријумфа предводио Шилдс са 19 поена, њега је пратио Шенгелија са 13, док су Вилдоза и Џенинг забележили по 10. У тиму домаћина најефикаснији су били Лекавичијус и Григонис са по 10 поена.

У другом колу Басконија гостује код Химкија, а Жалгирис гостује у Милану.

Алба је у Берлину савладал Зенит са 85:65. Алба је водила током целог меча и није дозволила противнику да се озбиљније примакне, предност је стекла у првом полувремену, а у наставку само одржавала предност.

Најефикаснији у екипи Албе био је Ноко са 16, поен мање је забележио Ериксон. Код гостију Томас је постигао 14, а Абромаитис 12.

У другом колу Алба гостује Ефесу, а Зенит дочекује Барселону.

ЦСКА надиграо Валенсију - 96:71. Московљани су доминирали током целог сусрета, победа није долазила у питање. Домаћин није имао решења за одличну игру гостију. На крају убедљива победа једног од претендента на нову титулу.

Најефикаснији у екипи ЦСКА био је Хилард са 22 поена, њега је пратио Џејмс са 20, Воронтсевић је додао 13. Код Валенсије Мајк Тоби је постигао 14, Мотум и Дубљевић по 12. Скроман учинак Вање Маринковића - 3 поена за 14 минута проведених на паркету.

Наредни меч ЦСКА игра у Москви против Бајерна, док Валенсија гостује код Олимпијакоса.

Асвел убедљив против Олимпијакоса - 82:63. Тим из Пиреја је добро кренуо, добио прву четвртину, али онда је стао, Асвел у наставку долази до предности, коју је само увећавао, да би последњи период добио са десет поена предности и тако стигао до убедљиве победе на старту такмичења.

Домаћина су до победе предводили Лајти и Тејлор са по 16 поена, Тони Џекири је имао дабл-дабл учинак - 13 поена и 11 скокова. У тиму из Пиреја, Принтезис је постигао 15 поена, Пунтер 11, а Милутинов 10.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво