Дарушафака и Локомотива за трофеј Еврокупа и место у Евролиги

Кошаркаши турске Дарушафаке и руске Локомотиве Кубан играће у финалу Еврокупа и одлучивати од учеснику Евролиге наредне сезоне. "Дачка" и у реваншу боља од Бајерна (83:87), док су "Локоси" у Италији савладали Ређо Емилију (69:79).

Попут првог меча који је решен у последњем секунду, и други окршај Бајерна и Дарушафаке био је врло интересантан и исто тако неизвестан.

У егал утакмици, гости су у Минхену чешће били у предности, а невероватним тројкама Скотија Вилбекина успели да у самом финишу сломе отпор тима српског селектора Салета Ђорђевића - 83:87.

Владимир Лучић је био веома добар у домаћем саставу са 13 поена, док је Стефан Јовић убацио осам уз шест асистенција.

Најефикаснији међу изабраницима Дејвида Блата био је већ споменути Вилбекин, стрелац чак 41 поена!

У другом полуфиналу, ове године сјајна Локомотива српског стручањака Саше Обрадовића, наставила је "терор" у другом по снази клупском такмичењу у Европи, и у гостима савладала Ређо Емилију – 69:79, за 2-0 у серији и пласман у финале.

Американац Марди Колинс био је најрасположенији са 22 поена, док је у пораженом саставу Џејмс Вајт убацио 14.

Финална серија која се такође игра на две победе почиње 10. априла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво