Звезда у финишу "преломила" ФМП

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу ФМП-а са 84:77 у дворани "Александар Николић" у оквиру осмог кола Аба Лиге.

Звезда је теже од очекиваног славила над ФМП-ом, који се резултатски држао све до саме завршнице.

Звезду је до победе предводио одлични Џејмс Фелдин који је постигао 31 поен на мечу. Јовановић је додао 12, а по 11 поена постигли су Рочести и Лесор. 

Најефикаснији у редовима ФМП-а били су Човић са 19 и Оџо са 14 постигнутих поена. 

Шампион регионалне лиге се мучио у "преламању" утакмице, јер када год би Звезда покушавала да се поентерски одлепи, промашивали би отворене шутеве и слободна бацања, а  ФМП је успевао да се преко Оџа и Човића врати у меч и учини га занимљивијим.

На крају је пресудио индивидуални квалитет, пре свега Фелдина и Рочестија, који су комбиновано постигли половину кошева Црвене звезде. 

Након осам одиграних утакмица у Јадранској лиги, Звезда има скор од шест победа и два пораза, чиме избија на прво место на табели, са утакмицом више од подгоричке Будућности која од 19 часова игра против Цедевите , док је ФМП петопласирана екипа са четири победе и исто толико пораза.

У наредном колу Звезда 20. новембра иде у госте код Задра, док ФМП три дана раније дочекује Мегу.  

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије