Џикић: Океј, победили смо Звезду, али...

Тренер Партизана Александар Џикић рекао је да је задовољан победом над Црвеном звездом и игром својих кошаркаша у дербију, али је истакао да то не мора ништа да значи ако тим направи неки пропуст у последњих пет кола.

"Мислим да смо сви имали прилику да видимо једну праву такмичарску утакмицу. Обе екипе дају врло близу од онога што могу да дају у овом моменту. Не причам о квалитету игре, већ о жељи да се победи. Јесте велика победа у смислу да је дерби важан, али има још пет кола до краја и да бисмо урадили нешто што причамо у свлачионици, не смемо да правимо глупости у последњих пет кола. Звезда је стварно добар тим – стварно добар тим – од један од пет па назад и добро играју", рекао је Џикић.

"Ниједан играч који је стао на терен није имао мање од 100 одсто жеље да победи у обе екипе. Видело се од почетка да је нама и њима стало, просто стало. То је тако. И повређени и неопорављени, и наши и њихови. Изашли су на паркет сви који су могли да стоје", рекао је Џикић.

Тренер није хтео да придаје већи значај чињеници да је Партизан прва екипа која је ове сезоне победила Звезду у Јадранској лиги.

"Прекинули смо им низ, ништа посебно. Океј, добили смо Звезду, али ако не направимо нешто како треба у последњих пет кола, ово не би ништа значило", рекао је Џикић.

Партизан је много пута ове сезоне побеђивао у неизвесним завршницама, али је тренер Партизана оценио да то није морало да буде пресудно.

"Можда нам је то искуство помогло, али сличне завршнице имала је и Звезда и решавала их је у своју корист, али на евролигашком нивоу. Да ли смо могли да играмо паметније, јесмо. Да ли су могли они, јесу, али жеља, адреналин, атмосфера, све се то помеша. Не можеш у овом тренутку да играш лоше и да победиш Звезду", рекао је Џикић.

Вања Маринковић је играо после месец дана паузе због повреде и дао је добар допринос тријумфу.

"Право да вам кажем, ја ретко користим имена својих играча и када су у реду и када нису у реду. То је моје право, то је нешто што ја радим, али је стварно мали био у реду вечерас. Имао је неке пропусте вечерас у дефанзиви, али је играо добро. Недостајао нам је на тренингу и имамо неколико млађих играча који дају то нашем тиму и када их нема, квалитет тренинга не иде добро. Када да само сви здрави, има нас 16. Луковић је играо са руптуром бицепса на своју одговорност. Френк (Робинсон) се опоравља", рекао је Џикић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије