Радоњић пред Фенербахче: Морамо бити изнад својих могућности

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да његова екипа против Фенербахчеа у предстојећој утакмици Евролиге мора да игра изнад својих могћности, како би била конкурентна с вицешампионом Европе.

"Сигурно је да су фаворити против нас и ми морамо да играмо на изузетно високом нивоу против њих како бисмо могли да им парирамо. Први меч смо одиграли на начин на који смо одиграли... Они су контролисали меч све време и лако нас савладали. Трудићемо да се играмо боље него у том дуелу", рекао је Радоњић новинарима у Београду.

Црвена звезда дочекује у четвртак Фенербахче у дворани "Александар Николић", у утакмици 17. кола Евролиге.

"Они су тим који је у односу на прошлу сезону направио једну измену. Сачували су тим који је прошле сезоне био изванредан и играо у финалу Евролиге, а све остало што је могло да се освоји, то су и освојили. Имају најбољег тренера у Европи на клупи", рекао је Радоњић.

Звезда је од септембра 2014. године одиграла седам утакмица против Фенербахчеа и на свих седам је претрпела поразе.

"Да бисмо добили Фенер, сигурно морамо да играмо изнад наших могућности, јер играмо против тима који је толико квалитетан, то је показао у свим дуелима против нас. Они су сада комплетни, вратио им се Богдановић... Да су били комплетни, сигурно би имали мање пораза. Морамо да дамо све од себе, наравно, ту су и наши навијачи да нам помогну да будемо конкуретни. Морамо да играмо добру одбрану, да имамо контролу скока, да трчимо, да одговоримо на њихову снагу, да играмо добар напад како бисмо дошли до неке шансе да их победимо", казао је он.

Тренер црвено-белих је рекао да се не треба концентрисати на само једног играча у одбрани, јер је, како је оценио, Фенербахче "јак на свим позицијама".

"Да се базирамо у одбрани на само једнога од њих било би погрешно. (Дион) Томпсон још у фази адаптације, трудимо се да га што пре спремимо да може да помогне тиму", додао је он.

Радоњић је рекао да је здравствено стање у екипи добро и да ће "са свим расположивим снагама" дочекати Фенербахче.

Он је казао да његовој екипи не мањка мотивације и да је дегутантно причати о томе у утакмицама Евролиге.

"Причати о мотивацији у Евролиги је мало дегутантно. Свако у овакве утакмице улази максимално. Рекао сам да ће у другом делу Евролиге бити теже, јер се резултатски значај подиже. Многе екипе су у овогодишњем формату Евролиге, који је другачији и тежи, најавиле велике амбиције – многи тимови који су и изнад и испод нас на табели. Сви су максимално мотивисани да дају све од себе. Подизање мобилности је сасвим један очекивани моменат. Није то ништа чиме треба да се бавимо или о чему треба да причамо", појаснио је Радоњић.

Црвена звезда после 16 утакмица у Евролиги заузима седмо место, са по осам победа и пораза, док је Фенербахче пети са 10 тријумфа и шест пораза.

Утакмица 17. кола Евролиге између Црвене звезде и Фенербахчеа игра се у четвртак од 20.45 у дворани "Александар Николић", а улазнице за тај дуел су распродате.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара