Читај ми!

Партизан рутински савладао Солнок

Кошаркаши Партизана су у београдској дворани "Александар Николић" савладали екипу мађарског Солнока са 77:67, у оквиру 11. кола Фибине Лиге шампиона. Најефикаснији у редовима црно-белих био је Луковић, са 14 поена.

Црно-бели су тај меч одиграли знатно ослабљени, пошто су, уз раније повређеног Мајсторовића, због вируса меч пропустили и Робинсон и Ратковица.

Но, и у таквом саставу српски вицешампион био је прејак за мађарског шампиона.

Почетак првог полуврмена доне је прилично неповезану игру и пуно грешака оба тима, али су се црно-бели први тргли и са неколико добрих краћих периода игре стекли двоцифрену предност. Гости су се много ослањали на шут споља, који их је донекле одржао у игри. На полуврмену је било 35:25.

Наставак је донео сличну слику на терену. Партизан игра таман толико колику му треба да не улази у озбиљније проблеме, док је Солнок био у игри све док су погађали шутеве изван линије 6.75 и док је игру водио вечерас расположени Војвода.

Када је све то стало, уследио је јак финиш домаћег тима, који на крају успева да стекне двоцифрену предност и слави сигурну победу.

Најефикаснији у редовима Партизана био је Луковић, са 14 поена и 6 скокова, Пот је додао 13, а Хечер 12 поена. Код гостију је бољи од осталих био већ помињани Војвода са 21 кошем, а Андрић је додао 13.

У наредном колу, Партизан игра у гостима против екипе Шарлоа у Белгији, док Солнок дочекује Зјелону Гору. 

Ток меча: 

21.40 – Крај меча, победа Партизана над Солноком – 77:67. Рекло би се рутински, црно-бели су привели меч крају. Добром одбраном, контролом скока и стрпљивим и дугим нападима спречили су Солнок да се приближи и угрози вођство. Финиш меча био је прилика да се разлика само повећа, па је на крају српски тим имао 10 бодова више.

21.15 – Иако су гости знатно агресивније и организованије ушли у наставк меча, предвођени пре свега Војводом, који је погодио неколико тешких и важних шутева за укупно 12 од 18 поена. Но, имао је Партизан одговор, а посебно расположен био је Бирчевић (седам кошева), па је пред последњу деоницу тим Александра Џикића има предност од 55:50. Проблем за домаћи тим предствља и повреда Вање Марниковића, који је озледио скочни зглоб.

20.40 – Полувреме, Партизан – Солнок 35:25.

Српски представник је другу деоницу отворио серијом 9:0, и ту стечену двоцифрену предност са мањим осцилацијама сачувао до одласка на одмор. Луковић је био доминантан у рекету, а добре роле имали су и Хечер и Маринковић. Гости су се прилично ослањали на шут за три поена (17 покушаја, 5 убачених).

20.20 – Завршена је прва четвртина, предност је на страни Партизана: 17:15. Пуно грешака, фаулова (поготово гостију) и прилично скромни проценти шута оба тима. Код домаћина Стефан Пот добро користи више минута које проводи на паркету, и за сада има шест поена.

20.00 – Почео је меч. Партизанова прва петорка: Хечер, Андрић, Бирчевић, Врабац и Луковић.

19.55 – Вечерашњи меч у цивилу посматрају Робинсон, Ратковица и од раније повређени Мајсторовић. 

19.50 – Ускоро почиње меч Београду, где Партизан дочекује мађарски Солнок.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара