Читај ми!

Уникс после преокрета победио ПАО, тријумфи Бамберга и Барсе

Кошаркаши руског Уникса победили су на свом паркету грчки Панатинаикос са 83:81 (13:19, 22:25, 28:21, 20:16), док је немачки Бамберг на гостовању био бољи од турског Галатасараја са 90:75 (24:19, 23:19, 27:14, 16:23), у утакмицама 15. кола Евролиге. Барселона савладала Дарушафаку са 82:77 (19:22, 16:18, 24:17, 23:20) у последњем мечу кола.

Уникс се прилично намучио против Панатинаикоса, имао је заостатак од 14 поена средином треће деонице, али је на крају ипак успео да дође до веома битне победе у борби за плеј-оф Евролиге.

У узбудљивој завршници Кејси Риверс је тројком смањио заостатак Панатинаикоса на 81:83, а потом је ПАО имао и последњи напад за тријумф, али Деметрис Николс није погодио за продужетак.

Кит Ленгфорд предводио је Уникс са 27 поена, док је Латавијус Вилијамс постигао 18.
У екипи Панатинаикоса, којем је ово први пораз након четири узастопна тријумфа, истакао се Ник Калатес са 23 поена и шест асистенција, док су Јанис Бурусис и Мајк Џејмс додали по 13.

ПАО је пети на табели Евролиге са девет победа и шест пораза, док је Уникс после трећег узастопног тријумфа 13. са скором 6/9.

Бамберг је лако у Истанбулу победио Галатасарај, готово током целог меча имао је предност, а најефикаснији у победничком тиму био је Јанис Стрелнијекс са 18 поена, а Фабијен Козер додао је 15.

У екипи Галатасараја истакао се Остин Деј са 20 поена, док су Алекс Тајус и Тибор Плајс убацили по 15.

Бамбергу је ово четврта победа у последњих пет утакмица и сада са скором од шест тријумфа и девет пораза заузима 11. место, док је Галатасарај последњи, 16. са четири победе и 11 пораза.

Кошаркаши Барселоне победили су на свом паркету Дарушафаку са 82:77. Утакмица у Каталонији била је неизвесна током свих 40 минута, екипа су се често смењивале у вођству, да би Барселона тек у последњем минуту преломила утакмица у дошла до битне победе за крај 2016. године.

Барселоне је до тријумфа предводио Анте Томић са 16 поена, пет асистенција и два скока, док су Тајрис Рајс и Александар Вазнеков постигли по 13.

У екип Дарушафаке, за коју је дебитовао доскорашњи играч Цибоне Анте Жижић, истакао се Джејмс Андерсон са 21 поеном, а Скоти Вилбекин додао је 19.

Барселона после 15 утакмица заузима 10. место са седам победа и осам пораза, док је Дарушафака седма са скором 8/7.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара