Кошаркашки савез наградио Теодосића, Петровићеву и баскеташе

Капитен мушке кошаркашке репрезентације Србије Милош Теодосић и стандардна чланица женског националног тима Соња Петровић, добитници су награде за најбоље кошаркаше у 2016. години у избору Кошаркашког савеза Србије. Награде су им уручене на новогодишњој свечаности у хотелу "Краун плаза".

Председник кошаркашког савеза Предраг Даниловић уручио је признања Петровићевој и тим менаџеру репрезентације Небојши Илићу, који је награду преузео уместо Теодосића, јер је најбољи плејмејкер Европе морао да се врати у Москву због обавеза у ЦСКА.

Специјална признања су добили чланови мушке репрезентације Србије у баскету "три на три" и генерални секретар савеза Андрија Клеут.

"Познато је колико је кошарка тимски спорт, осећам се као прва међу једнакима из екипе. Захвалила бих се свима који су подигли српску кошарку на висок ниво квалитета и дозволили ми да будем део тога", рекла је Петровићева.

Теодосић и Петровићева су награду добили према избору жирија, који су чиниле спортске редакције свих дневних новина, телевизија и радио-станица са националном фреквенцијом, информативних агенција, и представници специјализованих кошаркашких емисија и портала.

Предраг Даниловић је данас оценио да је 2016. година била резултатски веома успешна и изразио наду да ће и наредна бити бар иста таква.

"Иза нас је успешна година, у којој су постигнути врхунски резултати, сребро мушке и бронза женске репрезентације на Олимпијским играма у Рију, као и злато у баскету. Надам се да ће 2017. година такође бити успешна", изјавио је Даниловић. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара