Читај ми!

Џенкинс: Навијачи учине да радите ствари које обично не бисте радили

Кошаркаш Црвене звезде Чарлс Џенкинс рекао је да је победа против првака Европе ЦСКА из Москве велики тимски успех и додао да сјајна атмосфера на утакмицама у Београду из сваког играча извлачи максимум. Пред око 20.000 гледалаца у Београдској арени, Црвена звезда је победила московски ЦСКА са 78:67.

"Тимски смо одрадили одличан посао. Било је важно да останемо концентрисани током целе утакмице. Играли смо сјајно првих 20 минута, а онда су они у трећој четвртини пришли на шест поена, помислили смо да морамо да будемо мало опуштенији на терену. Морамо да останемо фокусирани и да идемо из утакмице у утакмицу, да се држимо плана који смо одредили као екипа", рекао је Џенкинс синоћ новинарима после утакмице.

Звезда је остварила велику победу у Евролиги, пошто је пред око 20.000 гледалаца у Београдској арени победила московски ЦСКА са 78:67.

"Сваки пут када је овако добра атмосфера и када је дворана крцата, трудим се да будем опуштен, јер навијачи из вас извуку максимум, учине да играте сјајно или радите ствари које обично не бисте радили", рекао је Џенкинс.

Џенкинс је против ЦСКА постигао 11 поена, уз три скока и шест асистенција. Американац је забележио и шест украдених лопти, што је нови клупски рекорд у Евролиги.

"Одиграли смо невероватну одбрану. Не желим да истичем себе, ово је тимски успех. Било је битно да зауставимо њихова најбитнија оружја – бекове. Тешко је играти против њих када су у предности, не праве много грешака, а онда лако долазе до поена", рекао је Џенкинс.

Он је додао да га радује што је екипа везала две победе против "најбољих тимова у Европи" – Реал Мадрида и ЦСКА из Москве.

"Када видите на ком нивоу су ти тимови и шта су све постигли, једноставно желите да пружите максимум и силно сте мотивисани", казао је Џенкинс.

Његов саиграч Нејт Волтерс је средином последње деонице погодио тројку, а потом је и постигао два поена. Том серијом 5:0, повукао је екипу ка победи.

"Покушавам да играм добро, да будем агресиван сваки пут када уђем на терен. Покушавам да унесем енергију и помогнем тиму што више могу. Леп је осећај када то урадиш, када помогнеш тиму", рекао је Волтерс.

Амерички плејмејкер је и у финишу утакмице с пола терена проиграо усамљеног Бранка Лазића под кошем ЦСКА, иако је био окружен двојицом ривала.

"Ух, само сам скочио и бацио лопту, имао сам доста среће када сам проиграо Бранка... Само нисам желео да погрешим", рекао је Волтерс уз осмех.

Волтерс је рекао да је победа над ЦСКА највећа ове сезоне и такође оценио да је чврста одбрана кључ победе над прваком Европе.

"То је највећа победа ове сезоне. Добро смо почели утакмицу, дошли до велике предности, а потом смо их држали на довољно великој разлици. Дефанзивно смо били јако добри, навијачи су били сјајни и носили су нас. Била је ово забавна утакмица", рекао је Волтерс.

Он је изразио наду да ће екипа у наставку сезоне наставити с добрим играма и победама.

"Имали смо тежак распоред у овом месецу и то је велика победа за његов крај. Ипак, пред нама је још много утакмица, тешких утакмица и идемо корак по корак. Играмо јако добро у овом тренутку, али нема лаких утакмица. Верујем да можемо да наставимо у овом ритму и верујем да ће бити забавно у наставку сезоне", рекао је Волтерс.

Звезда је синоћним тријумфом дошла до седме победе у 15 утакмица Евролиге и тренутно заузима осмо место, које води у Топ 8, док је ЦСКА претрпео тек трећи пораз, после ког се и даље налази на лидерском месту.

Црвена звезда ће у следећем колу, 6. јануара, играти у гостима против Жалгириса у Каунасу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара