Читај ми!

Сјајна партија Ирвинга, дебакл Оклахоме

Кливленд славио у драматичном дуелу са Бостоном са 124:118 највише захваљујући расположеном Кајрију Ирвингу. Далас је на гостовању савладао Лејкерсе са 101:89, док су у осталим мечевима славиле домаће екипе, а Мемфис је "растурио" Оклахому са чак 114:80.

У равноправном дуелу Кливленда и Бостона, актуелни шампион је ушао у завршницу са предношћу од 18 поена а онда је уследила серија погодака Бостона који је запретио да начини преокрет, јер су на само двадесетак секунди пре краја разлику свели на само пола коша разлике 119:118.

Онда је на сцену ступио расположени Ирвинг са неколико сјајних асистенција за Леброна Џејмса, да би на крају са пенала решили питање победника.

Ирвинг је утакмицу завршио као најефикаснији играч са 32 поена, 5 скокова и 12 асистенција, док су Кевин Лав са 30 поена и 15 асистенција и Џејмс са 23 поена, 8 скокова и 11 асистенција остварили дабл-дабл учинак.

У тиму Бостона најбољи је био Ајзеа Томас са 31 поеном и 9 успешних додавања, али га је пратио једино Ејвери Бредли који је додао 23.

Далас је на гостовању савладао Лос Анђелес Лејкерсе са 101:89 и нанели им пети пораз у последњих шест мечева.

Гости су, највише захваљујући одличној тимској игри, дошли до предности у трећој четвртини коју су добили чак са 31:13. О тимској ефикасности победника сведочи и статистика учинка по којој је Весли Метјуз имао 20 поена, три више од Херисона Барнса којем је један скок фалио за дабл-дабл.

Код Лејкерса најефикаснији су били Џулијус Рендл са 18 и Ник Јанг са 17 поена.

Торонто је доживео нови пораз, овога пута од Финикса са 99:91, док је Јута резултатом 100:93 нанела 23. пораз Филаделфији у најјачој лиги света.

У дуели Мемфиса и Оклахоме гости су доживели прави дебакл са 114:80. упркос томе што је расел Вестбрук био најефикаснији у свом тиму са 21 поеном и 5 скокова, али га остатак тима није пратио. Занимљиво је да популарни "Боди" није имао ни једну једину асистенцију!

Домаћини су повели од самог старта, а гости нису могли зауставити расположеног Марка Гасола који је са 25 поена, 8 скокова и 5 рампи предводио тим. Одлично су га пратили Трој Денијелс са 22 и Зек Ррендолф са поеном мање.

Шарлот је савладао Мајами са 91:82, уз одличну партију Кембе Вокера који је на крају имао 22 поена. На другој страни Џош Ричардсон је постигао 20 поена, а Горан Драгић је одиграо много слабије и имао учинак од само 5 поена, 8 асистенција и 3 скока.

Резултати утакмица:

Кливленд - Бостон 124:118
Мемфис - Оклахома 114:80
Шарлот - Мајами 91:82
Феникс - Торонто 99:91
Јута - Филаделфија 100:83
ЛА Лејкерс - Далас 89:101

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара