Читај ми!

Јуниори Србије надиграли Словенце на старту ЕП

Јуниорска кошаркашка репрезентација Србије успешно је стартовала на првенству Европе у Турској, пошто је у првом колу Д групе савладала Словенију са 68:60 (13:18, 19:13, 15:14, 21:15).

Најбољи у селекцији Србије био је Алекса Раданов са 23 поена, Бориша Симанић убацио је 18, уз 13 скокова, а Стефан Ђорђевић 10 поена и 11 скокова. Најефикаснији у пораженој екипи био је Ожеговић са 14 поена, а Весел је додао 11.

Репрезентација Србије, играчи рођени 1998. године и млађи, стартовала је победом на Европском првенству које је почело у Самсуну (Турска). Изабраници селектора Милана Гуровића у оквиру првог кола групе Д савладали су селекцију Словеније после велике борбе и прегршт успона и падова током свих 40 минута. Због кратког припремног периода и неуиграности, српски јуниори су често превише грешили и промашивали, али су успели све да надокнаде огромном борбеноћу и жељом за тријумфом. Наш млади тим је најбоље одиграо у кључним моментима последње четвртине, кад је преко сјајног тандема Алекса Раданов – Бориша Симанић успео да пронађе пут до победе, која ће много значити у наставку шампионата.

Премијерни меч на шампионату у Самсуну српски јуниори нису почели на најбољи начин. Сувише нервозе, много промашаја и изгубљених лопти омогућили су Словенцима да се већ у шестом минуту одлепе на 5:12, а стечену предност сачувају и до краја прве четвртине – 13:18. Покушавао је селектор Гуровић да на све начине продрма екипу, тако да је у 14. минуту већ девет играча добило прилику да преокрене ситуацију на терену. Много смиренији и прецизнији ривал је и даље успешно одолевао – 19:27. Коначно, у финишу првог полувремена наш млади тим је дошао до жељеног ритма, успоставио доминацију, пре свега у скок игри и преко Алексе Раданова, Борише Симанића, Стефана Ђорђевића и Новака Мусића дошао до првог вођства 30:29.

Тачно пет минута игре у наставку сусрета требало је српским репрезентативцима да дођу до првих поена. Ривал је у међувремену направио серију 9:0 и поново успео резултатски да умакне – 32:40. Међутим, Ускоковић, Раданов и Симанић погађају неколико тешких шутева и успевају да донесу изједначење – 41:41 (26. минут). Био је то замах за нови налет и серију од 6:0, коју је крунисао све бољи Бориша Симанић за рекордно вођство Србије – 47:41.

Борбена селекција Словеније је успела још једном да узврати и дође до егала – 47:47 на почетку последње деонице. У тим тренуцима, обе екипе су веома тешко долазиле до поена. Ипак, кад је било најважније, Бориша Симанић одличним потезима на обе стране терена успео је да донесе нову предност Србији – 53:47. Иако је наш млади од тог тренутка држао све конце игре у својим рукама, све је било готово тек кад је одлични Алекса Раданов у 39. минуту погодио тројку за 66:57.

Србија: Ђорђевић 10, Ускоковић 7, Момиров, Мишковић 6, Беслаћ 1, Мусић 3, Раданов 23, Симанић 18, Глишић, Степановић, Николић, Симовић.

Словенија: Ожеговић 14, Кунц, Скедељ 2, Стаблај, Суша, Братец 10, Краљ 7, Весел 11, Јанезич 2, Јурчек 10, Шишка 4, Млакар. 

У првом мечу групе Д Француска је савладала Русију са 53:48 (16:11, 16:9, 12:15, 9:13).

Србија се у другом колу састаје са селекцијом Русије, у суботу од 16.30. У првом мечу другог кола Д групе играју Словенија и Француска.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво