Читај ми!

Преминуо Крејг Сејгер, славни НБА новинар

Дугогодишњи репортер "Тарнер спортса" Крејг Сејгер, који је извештавао са НБА терена и био познат по својим шареним оделима и веселом карактеру, умро је у 66. години од рака, објавила је његова медијска кућа. Све утакмице игране у ноћи између четвртка и петка почеле су минутом ћутања у његову част.

"Крејг Сејгер је више од три деценије био вољени члан породице Тарнер и био је права инспирација свима нама. Никад више неће бити другог Крејга Сејгера. Његов невероватни таленат, неуморна радна етика и преданост занату су га провели кроз цео свет", рекао је председник Тарнера Дејвид Леви у саопштењу.

Тарнер је одговоран за спортске преносе на ТНТ-у и ТБС-у. Сејгер је био познат по својим шареним оделима, у којима је више од 40 година водио интервјуе поред терена.

Њему је 2014. године дијагностификована акутна мијелоцитна леукемија, а у новембру ове године је поново примљен у болницу.

Све утакмице игране у ноћи између четвртка и петка почеле су минутом ћутања у његову част. Комесар НБА лиге Адам Силвер рекао је да дубоко жали због Сејгерове смрти.

"Цела НБА породица и ја смо дубоко ожалошћени одласком Крејга Сејгера. Он је био витални део НБА, исто колико играчи и тренери. Аутентични оригинал и есенцијални глас Тарнеровог праћења НБА лиге током 26 година, Крејг је забележио неке од најупечатљивијих тренутака у историји лиге и био је свеприсутан са својим упечатљивим оделима и подједнако ведрим карактером", навео је Силвер.

Сејгер је после дијагнозе пропустио плеј-оф 2014. и 2015. године, и део регуларне сезоне 2014/15, али и НКАА турнир 2015. године. Током плеј-офа 2014. године, интервјуе поред терена је водио његов син, Крејг млађи. Један од тих разговора био је са тренером Сан Антонија Грегом Поповичем, чији су бројни разговори са Сејгером постали део традиције НБА.

"Сјајно си урадио посао, али бих више волео да твој тата стоји овде. Крејг, недостајеш нам. Ти си важан део свега овога већ јако дуго и радиш одлично. Желимо да вратиш своју задњицу на терен, а ја обећавам да ћу бити добар", рекао је Попович тада.

Попович пре утакмице у Финиксу није одговарао на питања новинара, већ је говорио о Сејгеру озбиљним гласом.

"Када је дан овакав, кошарка мора да се заустави и мисли на некога ко је био врло јединствен, врло посебан. Без обзира на то да ли сте заиста познавали Крејга или не, морате да осетите да је био врло посебна особа на много различитих начина. Сада само саосећам са његовом породицом", рекао је Попович.

Сејгерова смрт је изазвала бројне реакције из сваког краја НБА лиге.

"Он је био препознатљив део НБА, исто колико и било који играч или тренер. Лига неће бити иста без њега", сажео је осећања многих Лери Бирд.

Ервин Меџик Џонсон је изнео сличне емоције: "НБА породица је изгубила легенду. Он је променио начин на који новинари поред терена обављају посао. Почивај у миру, Крејг".

Кошаркаши неких тимова су изашли на загревање пред утакмице носећи шарене мајице у Сејгерову част.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво