Читај ми!

Драма у Аризони, Бјелица без коша

Протеклу ноћ у НБА лиги обележила је драматична завршница дуела Феникса и Њујорка, коју је после продужетка добио домаћи тим са 113:111. Голден Стејт је поразио Њу Орлеанс са 113:109, а актуелни шампион Кливленд је код куће лако савладао Мемфис са 103:86. Минесота је савладала Чикаго, а српски интернационалац Немања Бјелица се вратио на паркет после опоравка од повреде зглоба, али није имао већи учинак.

Тим Њујорка је одлично играо на гостовању у Аризони, чак су у финишу утакмице имали и последњи напад уз шансу да однесу победу.

Али, при резултату 101:101, у последњој секунди, Кристапс Порзингис, који је одлично предводио гостујући тим, промашује шут и прилику да постигне одлучујући кош.

Домаћини су искористили пружену шансу и славили на крају продужетка са 113:111.

Најефикаснији играч утакмице био је Кристапс Порзингис, из гостујуће екипе, који је утакмицу завршио са 34 поена, осам скокова, три блокаде и три украдене лопте.

Тим Феникса до победе је предводио Ерик Бледсоу 31 поеном, осам асистенција и шест скокова. Маркиз Крис га је пратио са 14, а Тајсон Чандлер је имао поен мање и чак 23 скока.

Голден Стејт је на гостовању нешто теже него што се очекивало савладао Њу Орлеанс са 113:109, а тим је опет предводио Стефон Кари, са 30 кошева и 7 асистенција.

Одлично су га пратили Дурант са 27 и Томпсон са 17 поена, а Дајмон грин је остварио троструки двоцифрен учинак са по 12 поена и скокова, уз 10 асистенција.

Минесота је савладала Чикаго са 99:94, а Немања Бјелица је био у игри само девет минута, и није остварио значајнији учинак. За тих девет минута је промашио је два шута за два поена и један за три, али је и ухватио три лопте.

Најзаслужнији за победу гостију био је Зек Лавин са 24 поена и по шест скокова и асистенција, а најбоље га је пратио Ендру Вигинс са поеном мање, девет скокова и три асистенције.

Карл-Ентони Таунс је додао 16 поена и 12 ухваћених лопти, исто колико и Горги Ђенг уз седам скокова, док је Рики Рубио поред 11 поена имао и десет асистенција.

Домаћине је предводио Џими Батлер са 27 поена, девет скокова и шест асистенција, Робин Лопес је додао 14, Двејн Вејд 12, а Таџ Гибсон десет поена.

Орландо је, предвођен Сержом Ибаком, славио у Атланти са 131:120, а Портланд је био бољи од Оклахоме са 114:95.

Резултати:

Кливленд – Мемфис 103:86
Атланта – Орландо 120:131
Чикаго – Минесота 94:99
Њу Орлеанс – Голден Стејт 109:113
Финикс – Њујорк 113:111
Портланд – Оклахома 114:95 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије