Џејмс и Вестбрук исписали историју, ништа од дуела Марјановић – Бјелица

Леброн Џејмс постао девети најбољи стрелац у историји НБА лиге. Вече интересантних (и импозантних) рекорда заокружио је "трипл дабл краљ" Расел Вестбрук. Дуел Детроита и Минесоте није био и дуел Бобана Марјановића и Немање Бјелице – први је имао минималну минутажу, други због повреде ни толику.

Кошаркаши Детроита, српског центра Бобана Марјановића, савладали су као гости екипу Минесоте са 117:90, за коју због повреде није играо Немања Бјелица. Марјановић је играо четири минута и за то време није успео да оствари било какав учинак.

Пистонсе је до 12. тријумфа водио сјајни Андре Драмонд са 22 поена и исто толико скокова, Џон Луер додао је 17, Тобијас Херис 15, док је код Тимбервулвса најбољи био Ендрју Вигинс са 16 поена.

Вече ће посебно памтити прва звезда Кливленда, Леброн Џејмс, јер је са 27 поена против Мајамија постао девети најбољи стрелац у историји НБА лиге. Он је постигао 27.315 поен и тиме престигао Елвина Хејса.

Кливленд је победио тим са Флориде резултатом 114:84, а истакли су се још Кевин Лав са 28 кошева и Кајри Ирвинг са 23 поена.

Оклахома можда јесте изгубила од Хјустона, али је зато Расел Вестбрук успео да убележи седми узастопни „трипл дабл", чиме је себе изједначио са Мајклом Џорданом и Оскаром Робертсоном на другом месту по дужини низа.

Остали резултати:

Шарлот - Орландо 109:88,

Бостон - Торонто 94:101,

Милвоки - Атланта 110:114,

Оклахома - Хјустон 99:102,

Далас - Индијана 111:103,

ЛА Лејкерс - Финикс 115:119,

Сакраменто - Њујорк 100:103.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије