Радоњић: Очекује се од нас да победимо Жалгирис, а то ће бити веома тешко

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић поручио је да ће његовим кошаркашима бити веома тешко против Жалгириса и да свако од њих мора да пружи свој максимум како би се забележила нова важна победа у Евролиги.

"Биће веома тешко, тога сам апсолутно свестан. Очекујем да се у фантастичном амбијенту издигнемо из овог, за нас веома оптерећујућег момента и да пробамо да дођемо до још једне победе. Идемо са свим оним што имамо, биће нас много у сали", рекао је Радоњић на конференцији за новинаре.

Звезда ће у петак дочекати Жалгирис у 10. колу Евролиге, у којем ће покушати да забележе пету победу.

"Сигуран сам да ћемо дати све од себе, а тешко је проценити за шта ће то да буде довољно. Утакмица је нешто живо и моменти одлучују како ће то да се развија. Сваки играч треба да да све што има од себе", казао је Радоњић.

Он је навео да на екипу не утиче превише то што јавност сматра да утакмица против Жалгириса "мора да се добије" и да су оптерећења екипе много већа од тога.

"Било би веома тешко и да смо комплетни. Али, шта је, ту је. Није то толико наивно као што изгледа. Није први пут да је амбијент такав. Кад добијемо, онда је реалан, а другачије се гледа када изгубимо. Ипак, то не утиче на нас", рекао је Радоњић.

Према његовим речима, "минималне су шансе" да капитен Лука Митровић заигра против Жалгириса.

"Он је у фази опоравка и то иде у добром смеру, али су шансе да игра минималне. То је недостатак који нимало није наиван. Уверио сам се колико је то озбиљна позиција. У тактичком смислу то може да нас оптерети", рекао је Радоњић.

Стратег црвено-белих је рекао да су Жалгирис и Звезда уочи Евролиге приказани као клубови "који ту немају шта да траже" и да због тога обе екипе имају шансе да остваре много боље резултате.

Тренер Звезде је веома похвално говорио о литванском клубу.

"Жалгирис је клуб богате традиције, из земље у којој је кошарка спорт број један, али значи и нешто више од тога. Клуб је био првак Европе, има много трофеја", навео је он.

По његовој оцени, Жалгирис се показао у добром светлу у досадашњем делу сезоне. Како је рекао, њихов начин игре не одговара српском клубу.

"Показали су да против свих екипа могу да играју веома квалитетно. Не иде нам на руку то што су у најбољој форми од почетка такмичења. Чека нас тешка утакмица, не само због наших проблема већ и због њиховог озбиљног квалитета", казао је Радоњић.

Утакмица ће се играти сутра од 19.00 у хали "Александар Николић" у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије