Читај ми!

Радоњић: Деконцентрација је природна у овом ритму

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао да је "природно" да концентрација његових играча не буде на највишем нивоу због напорног ритма утакмица.

"Изашли смо из циклуса који је био толико напоран, сасвим је природно да концентрација не буде на нивоу. Битно ми је да будемо добри за четири-пет месеци, а број победа је потпуно небитан. Биће и пораза, то су нормалне ствари", рекао је Радоњић новинарима после утакмице.

Иако је утакмица завршена са 21 поеном разлике, црвено-бели су се мучили већи део утакмица против екипе која је последња на табели Јадранске лиге. Утакмицу је обележила повреда капитена Луке Митровића, а Радоњић је казао да се нада да није ништа озбиљно.

"Надам се да Митровић није озбиљније повређен. Повредио је мишић, отићи ће на прегледе и врло брзо ћемо знати који је степен повреде и каква је ситуација. Надам се да неће бити дуже ван строја", казао је Радоњић.

Звезда ће наредну утакмицу играти против Ефеса у Евролиги у четвртак. Радоњић је казао да га не занима то што је његов клуб победио турски прошле сезоне, јер, како је навео, предстојећи ривал сада има другачији тим.

"У Евролиги нема лаких утакмица. За нас има само тешких, много тешких и најтежих", истакао је Радоњић.

Упитан шта је Звезди потребно да би у Евролиги била доминантна као што је у регионалном такмичењу, Радоњић је одговорио: "Ово што радимо је добро, а за нешто више – нешто више".

Тренер Карпоша Драган Николић рекао је да Звезда тренутно најбоље игра кошарку у Европи.

"Звезда тренутно игра најбољу кошарку у Европи, она је свима у Евролиги најприлагодљивија екипа. Питам се да ли би репрезентација састављена од играча из Јадранске лиге, а ту има много добрих играча и тренера, победила овакву Звезду у Пиониру", рекао је Николић.

Он је казао да је задовољан како је његова екипа играла првих 28 минута.

"Звезда је против Партизана, Цедевите и Цибоне после 25 минута имала просечно 25 поена предности и ја сам све карте пуцао да то преживимо. Последњих 12 минута је била апсолутна деконцентрација, а пре тога је изгледало добро. Кошарка се игра 40, а не 28 минута", казао је тренер македонског клуба.

Николић је додао да се нада да ће његов тим "блистати у пуном сјају" на свом терену и да ће пробати да буде конкурентан у Јадранској лиги.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара