Читај ми!

Звезда славила у дербију, Џенкинс поново кобан по Партизан

Кошаркаши Црвене звезде славили су у првом овосезонском дербију пошто су победили Партизан са 83:72 (20:23, 28:16, 22:14, 13:19) у утакмици Осмог кола Јадранске лиге. Црвено-беле је до осме победе у регионалном такмичењу предводио Чарлс Џенкинс са 19 поена.

Црвено-бели су овим тријумфом задржали максималан учинак у регионалном такмичењу, док је Партизан уписао други пораз.

Најефикаснији у победничком тиму био је Чарлс Џенкинс са 19 поена, Лука Митровић је дао 12, а Бранко Лазић поен мање. У екипи Александра Џикића најбољи је био Вилијам Хечер са 16 поена, док су Бранислав Ратковица и Новица Величковић утакмицу завршили са по 11 поена.

Оба тима су играла отворено на почетку меча, а Звезда је до прве осетније предности стигла на истеку петог минута, после неспортске Копривице над Лазићем, који је био прецизан са линије пенала за 13:8. У финишу прве четвртине, ритам утакмице је опао услед великог броја фаулова, а црно-бели су то искористили и после 10 минута водили 23:20.

Звезда је играла чвршћу одбрану у другој четвртини, али је и организацију у нападу подигла на виши ниво. Серијом од 9:0 средином другог периода, црвено-бели су преокренули резултат, док је Партизан с друге стране доста срљао у нападу и често непрецизно шутирао с дистанце.

Црвено-бели су на истеку деветог минута друге деонице после шест узастопних поена Џенкинса дошли до прве двоцифрене предости на утакмици 45:34, те не полувремену водили са 48:39.

Изабраници Дејана Радоњића су ношени великом подршком у дворани "Александар Николић" наставили у истом ритму и у другом полувремену.

Партизан је нешто чвршћом одбраном покушао да заустави налете Звезде, али екипа Александра Џикића није имала решења, како у одбрани тако ни у нападу. Звезда је разноврсном игром постепено градила предност, па је минут и по пре краја треће четвртине имала максималних плус 23 – било је 69:46.

Звезда је нешто лошије почела последњу деоницу, за пет минута игре је постигла само три поена, а Партизан је то искористио, највише захваљујућу поенима Вање Маринковића и Стефана Бирчевића и успео да смањи на 73:61. Црно-бели ипак нису имали снаге да се још више приближе, па је Звезда на крају рутински сачувала предност и задржала максималан учинак у Јадранској лиги.

Црвена звезда је у наредном колу гост Цибони, а Партизан дочекује Цедевиту.

Овако је протекао меч у дворани "Александар Николић":

22.51 – Крај меча у дворани "Александар Николић", убедљива победа Црвене звезде над Партизаном 83:72. Јунак победе црвено-белих био је Чарлс Џенкинс са 19 поена.

22.35 – Дејан Радоњић тражи тајм-аут након тројке Маринковића. Звезда и даље има солидну предност, 73:59.

22.26 – Завршена је и трећа деоница после које црвено-бели имају убедљиву предност – 70:53.

22.18 – Расте предност Звезде – 64:46. Партизан је постигао само 7 поена у овој деоници.

22.04 – Настављен меч у дворани "Александар Николић", прве поене у трећој четвртини постиже Бранко Лазић, 51:39 води Звезда.

21.47 – Кошаркаши Црвене звезде воде после првог полувремена 48:39 против Партизана. Вил Хечер је тројком у последњим секундама успео да смањи предност црвено-белих на испод десет поена. Црвено-бели доминирају у скоку. Најефиканснији код Звезде је Чарлс Џенкинс са 13, код Партизана Новица Величковић са 7.

21.36 – Средином друге четвртине Звезда има малу предност, 34:31.

21.23 – Завршена је прва четвртина, минимална предност Партизана 23:20. Звезду предводи Џенкинс који је постигао 7 поена, код Партизана најефикаснији Ратковица са 6.

21.09 – Звезда на средини прве четвртине има предност 13:8

21.03 – Добар почетак меча. Митровић постиже прве поене за црвено-беле, са друге стране Хечер узвраћа тројком.

21.02 – Дејан Радоњић се одлучио за стартну петорку у саставу: Кузмић, Митровић, Лазић, Џенкинс и Јовић. Александар Џикић је меч започео саставом: Копривица, Величковић, Карахоџић, Ратковица и Хечер.

21.01 – У дворани "Александар Николић" почео дерби меч 8. кола Јадранске лиге између Црвене звезде и Партизана.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво