Џикић: Да се спремимо за Звездину чврсту одбрану

Тренер кошаркаша Партизана Александар Џикић рекао је да његова екипа мора да се спреми за чврсту и упорну игру у одбрани Црвене звезде и да очекује борбену утакмицу у осмом колу Јадранске лиге.

"Наш први задатак је да се спремимо да њихову чврсту и упорну игру у одбрани, са много контакта и пресецања линија у нападу, која им олакшава игру у нападу. Знам да ће играчи обе екипе бити мотивисани и да ће то бити борбена утакмица", рекао је Џикић за клупски сајт. 

Кошаркаши Партизана играју у понедељак од 21 час као гости у хали "Александар Николић" против Црвене звезде, утакмицу осмог кола Јадранске лиге. Црно-бели имају шест победа и пораз, а Звезда је уз Будућност, једина непоражена екипа.

"Наш противник је овог лета испунио неколико предуслова за добре резултате. Пре свега, задржали су све домаће играче које су хтели да задрже, укључујући и оне са репрезентативног списка, задржали су тренера кога су хтели да задрже и тај нуклеус наставља да живи и ради заједно. То сигурно повећава укупан тимски квалитет и убрзава процесе уклапања и уигравања нових играча, који донесе више евентуалне разноврсности у нападу, јер могу да играју на више позиција", навео је Џикић.

Капитен Партизана Новица Величковић рекао је да ће његова екипа играти борбено и без притиска.

"Даћемо све од себе. Противник има предност домаћег терена, а ми можемо да играмо без притиска. Обавеза нам је да се боримо барем онолико колико и домаћин, обавеза нам је да покушамо да урадимо све оно што од нас зависи", рекао је Величковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво