Читај ми!

Радоњић: Чврстом одбраном и паметним нападом против Партизана

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да његова екипа у предстојећој утакмици против Партизана мора да поправи игру у нападу, али и наметне контролу од почетка меча уколико жели да оствари победу.

"Можда јесмо фаворити на папиру, али када бисмо тако гледали, онда не бисмо имали ниједну победу у Евролиги. На терену се све заборавља, посебно у оваквим мечевима, посебно против нашег највећег спортског ривала. Потребно је да добро реагујемо на оно што ће они играти, да одбрана буде чврста, организована, али и да поправимо концентрацију и да будемо паметнији у нападу него у претходном дуелу. Морамо тимски добро да изгледамо, да имамо контролу", рекао је Радоњић у Београду.

Звезда ће у понедељак од 21.00 у дворани "Александар Николић" дочекати Партизан у утакмици осмог кола Јадранске лиге, а првом овосезонском "вечитом" дербију.

"Мора да се зна да је Партизан направио много тога у српској, европској, али и светској кошарци... Заслужују сасвим реално и објективно поштовање, али наша жеља је да у дуелу против њих будемо бољи и остваримо то неко веровање да имамо снаге и капацитета да их победимо", рекао је Радоњић.

Тренер црвено-белих додао да је утакмице с Партизаном имају "посебну драж и тежину", као и да играчи оба тима улазе у дерби са "специфичном мотивацијом"

"Партизан је одличан на старту сезоне. Били су у ситуацији да победом против Будућности дођу у позицији да буду непоражени уочи утакмице с нама. Испустили су победу, али показали да имају разлога да верују да ће се борити за висок пласман у регуларном делу лиге", казао је Радоњић.

"Имају добар тим, тимски добро играју, користе индивидуалне квалитета Хечер, Ратковице, Величковића... Имају репрезентативца Бирчевића, а ту је и Луковић који показао да је право појачање. Ценимо њихов квалитет, али знамо и наш квалитет и знамо да морамо да одиграмо тимски добро како бисмо били бољи од њих", додао је он.

Црвена звезда после седам утакмица има максималан учинак у Јадранској лиги и налази се на деоби првог места с подгоричком Будућности, док је Партизан забележио шест победа и један пораз.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво