Читај ми!

Величковић: Пораз боли, али немамо права да се жалимо

Кошаркаш Партизана Новица Величковић изјавио је да његов тим не треба да тугује после пораза од Будућности у седмом колу Јадранске лиге, и оценио да екипа нема права да се жали на пораз у финишу јер је ове сезоне и побеђивала на сличан начин. Подгорички тим је у суботу увече и Београду победио Партизан са 64:61, меч је решен у последњем минуту, а ово је био први пораз Партизана у Јадранској лиги.

"Поклекли смо на крају, ушли смо у њихов ритам. Да ли ми имамо право да се жалимо, јер смо добили три-четири утакмице на овакав начин од почетка сезоне? Маркус (Вилијамс) нам је дао ону тројку о таблу уз фаул, и Будућност је заслужила победу. Идемо даље, нема туговања", рекао је Величковић новинарима после меча.

Подгорички тим је у суботу увече и Београду победио Партизан са 64:61, а меч је решен у последњем минуту. Оба тима су много грешила.

"Требало би да играмо много јаче, не у смислу брзине, већ да смо физички присутнији на терену, да нас има, да те противник осећа, да не даје лагане кошеве. Повели су 14 разлике, а мислим да у том моменту нисмо ни били свесни колико је. Вратили смо се, али то је била енергија, свих пет играча је било у ставу, у некој агресивности. То треба да буде рецепт. Тежак је пораз кад примиш овако кош о таблу", рекао је Величковић.

Ово је био први пораз Партизана у Јадранској лиги, а искусни играч је истакао да су успони и падови нормални за сваку сезону.

"Нема да размишљаш о серијама: ако високо полетиш, углавном те добије неко од кога најмање очекујеш. Ако после пораза тугујеш, нећеш добити никог до краја. Морамо да будемо ментално јаки. Боле порази у последњим секундама. Можда и ми добијемо доле у Подгорици, добили смо ове сезоне до вечерас све неизвесне завршнице, немамо право да се жалимо", рекао је Величковић.

Тим је против Будућности шутирао 3/25 за три поена.

"Што ја волим да кажем, ући ће кад буде требало. Ја сам на крају пожурио, хтео сам да изнудим фаул. Ући ће стварно, имали смо неке мечеве где смо врхунски шутирали и то је кошарка. Једном уђе, једном не уђе. Треба само веровати у шут и у то кад останеш сам, нема размишљања", рекао је Величковић.

Љубимац навијача Партизана казао је да екипа сада већ почиње да се спрема за утакмицу са Зјелоном Гором у ФИБА Лиги шампиона, као и да екипа мора да побеђује на свом терену.

"Језив нам је распоред, ако може да се тако каже. Али, играш у Партизану и сви су против тебе максимално мотивисани, мораш тога да будеш свестан. Добити Партизан је велика ствар за све тимове. Где год идемо, идемо на победу, мораш да знаш да у сваком тренутку имаш притисак на леђима. Доста играча ове сезоне пролази ту школу, треба да се опусте", рекао је Величковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво