Читај ми!

Ђилас: Замерам Бертомеуу због Партизана и бахатих изјава

Досадашњи први човек Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас рекао је да има негативан став према директору Евролиге Ђордију Бертомеуу, јер није испоштовао неколико обећања и тако погодио Србију и Партизан. Он је набројао шта је све урађено током пет и по година док је био на челу савеза, а критиковао је и европске организације ФИБА и ЕКА.

"Имам негативан став према Бертомеуу, замерам му на многим стварима. Човек сам који памти, знам да је Партизан заслужио А лиценцу, иако је то заслужио резултатима, да је АБА лига пала са три на једно место, као и да је било најава да ће тимови приходовати укупно 100 милиона евра, а биће 30 милиона", рекао је Ђилас на Скупштини КСС, на којој је поднео оставку.

Он је додао да се нада да од Бертомеуа више неће чути "духовитости и речи срећно 'Партизану' у ФИБА Лиги шампиона у наредним сезонама", назваши их бахатим.

"Колико сам упућен Евролига има потписан уговор са АБА лигом према којем шампион иде у елитно такмичење. Предпостављам да ће АБА лига да уложи протест и да ће првак ићи у Евролигу", рекао је Ђилас и поручио да би садашња гарнитура људи из ФИБА Европа требало да се повуче.

Ђилас не мисли да ће Фајнал-фор Евролиге у Београду 2018. године од велике користи за град и државу.

"Драго ми је што ће Фајнал-фор бити у Београду 2018. године, иако нисам био заговорник те идеје јер сматрам да пуно кошта. Добро је што ће се најбољи клубови Европе борити у Београду за трофеј, али више је трошка, него користи", закључио је Ђилас.

Председник Кошаркашког савеза Србије у оставци Драган Ђилас набројао је шта је све урађено током пет и по година док је био на челу савеза, а критиковао је и европске организације ФИБА и ЕКА.

Ђилас је казао да је од доласка на чело савеза са својим тимом успео да задржи Душана Ивковића на месту селектора, као и да су сви заједно после тога "имали храбрости" да доведу Александра Ђорђевића.

"У женском сектору смо кренули од нуле. Имали смо у том тренутку најмлађег селектора у Европи, помагали смо колико смо могли и постали смо европски прваци. Мушки и женски резултати су најбољи у Европи и то ме чини поносним...Треба да се више ради са млађим категоријама, мада је све то теже у доба бизниса и пара. Нису код млађих најважније медаље, него да добијемо играче из сваке геренрацлије", рекао је Ђилас.

Он је казао и да је савез градио позиције у Фиби и оценио да је то најважније што је савез радио.

"Сукоб Фиба Европе и ЕКА наноси штету кошарци. КСС је морао да спроводи одлуке са којима се није слагао, али смо чланови Фибе и морали смо. Ја сам пре 10 дана упутио званичне дописе председнику Фиба Европа и генералном секретару да их обавестим да је почео Еврокуп ако нису знали, као и да постоји одлука борда Фиба да ће они да предузму меру и суспендују све земље чији клубови играју Еврокуп са Европског првенства 2017. Са одлуком се не слажем, али сам их питао да ли је спроводе", рекао је Ђилас.

"Било би делотворно и благотворно да људи који данас воде европску кошарку више не буду на тим функцијама", додао је он.

Ђилас је оценио да је КСС успео да сачува клубове да могу да играју Евролигу, али и репрезентације да могу да наступају на великим такмичењима.Он је на крају захвалио својим сарадницима и свим делегатима на раду протеклих година и казао да ће се потрудити да КСС у нову годину уђе без дуговања.

Ђилас ће обављати функцију председника до избора новог, што би требало да се деси 15. децембра.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво